Debrecen
2022-02-09

Farsangolás a Vojtina Bábszínházzal

Rengeteg izgalmas programmal várja a Vojtina Bábszínház az érdeklődőket február 14-től 27-ig.

A farsangot a Föld különböző országaiban teljesen máshogyan ünneplik, a Vojtinában például két héten keresztül több színes programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A bábszínház falai között:

A Játszószínházba ,,Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak” címmel csábítják a nevetnivágyókat február 14-től 18-ig. A színházterembe pedig február 23-tól 25-ig  10.00 és 14.00 órától MASKARÁDÉ veszi kezdetét a Vojtinában.

Városi Maskarádé és Mangalica fesztivál a Kossuth téren:

Február 25- én gólyalábasok lepik el a Kossuth teret, ugyanis 14 órától a Garagulya Gólyalábas Kompániával találkozhatnak a gyerekek.

Február 26-án – szombaton - 16.30 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama utolsó nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal, betegséggel együtt. 

Akik szeretnének még finomakat enni a Mangalica fesztiválon, azoknak lesz még lehetőségük vasárnap, azaz február 27-én kipróbálni mindent. 11 órától az Agyag Banda és 12 órától a Flaska Banda húzza a muzsikát az ebéd mellé.

Miénk itt a tér!- Farsangoljunk! a Vojtinában:

Ugyan ezen a napon (február 27-én vasárnap) méltó zárást ad a Vojtina Bábszínház a farsangi forgataguknak, mivel 10 órától interaktív családi nappal készülnek. Így vesznek búcsút a hideg téltől és méltó módon köszöntik a tavaszt. A rendhagyó családi napon, minden látógatót maskarában várnak és színes kavalkádunkban a legjobb jelmezek sem maradnak jutalom nélkül. 

A további részletes tájékoztatást a Vojtina Bábszínház oldalán találhatnak az érdeklődők.

kép: Vojtina Bábszínház hivatalos oldala

 

Ian Anderson

Beszélgetés Toplak Zoltánnal

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek