Debrecen
2023-06-15

Kiemelkedően gazdag programokkal vár Szent Iván-éjjelén a Zoo Debrecen

Június 23. – Szent Iván éjszakája – az év legrövidebb és a hagyomány szerint legvarázslatosabb éjjele. A Zoo Debrecen idén sem marad ki a misztikus alkalom megünnepléséből: a Vidámpark területén, pénteken 19 és 23 óra között különleges programokkal várják az érdeklődőket, ahol a könnyed szórakozásra vágyók és a szentiváni hagyományok megismerése, megélése miatt érkezők is megtalálják számításukat.

Az esti programra a belépéskor Varázskarszalag is váltható, mellyel korlátlanul igénybe vehető a teljes vidámparki játékgép-kínálat, melyek egyes elemei ünnepi kivilágítást is kapnak.

A rendezvény a Sonivius Vappae régizene együttes hangulatkoncertjével veszi kezdetét, miközben kipróbálható mutatványos attrakciók fogadják az érkezőket. Szent Iván a szerelem éjszakája is, ezért megnyitja kapuját a szerelmi jósda, amely folyamatosan várja az érdeklődőket. Félóránként körútra indul a Szerelemvonat, s az arra vágyók klasszikuszenei szerenádot is hallgathatnak (Mozart: Kis éji zene) a Cívis Consort vonósnégyes előadásában. A gyermekes családokat a Varázslatos gyermekkuckó várja közös alkotásra, ahol többek között illatos-fűszeres zsákocskát, koszorút és más a nyárközépi ünnephez kötődő emléktárgyakat készíthetnek el.

Az alkonyat beköszöntével főszerepbe lép a sötétséget elűző fény: közös máglyarakás és tűzugró szertartás során lesz alkalom az ünnep mélyebb megélésére Battai István és barátai zenés-táncos közreműködésével. A tűzugrást a Főnix Tribal Törzsi Fúziós Hastánc Csoport műsora követi, majd a Sárkánylányok lángoló fináléja zárja 2023 legrövidebb éjszakáját a Zoo Debrecenben. A teljesen varázslatos hangulat érdekében örömmel fogadják a tündér, manó, boszorkány, varázsló vagy egyéb, az alkalomhoz illő jelmezben érkezőket!

A rendezvényre szóló belépővel valamennyi programelemen való részvétel ingyenes. A belépők egységesen 2900 Ft/fő áron kaphatók, a belépés mellett korlátlan vidámparki játékgép-használatot is biztosító Varázskarszalag pedig 4900 Ft/fő. A gyorsított bejutást biztosító jegyek megvásárolhatók online elővételben, de a rendezvény ideje alatt a helyszínen is váltható mindkét fajta belépő.

Szintén Szent Iván éjjelén, 19:30-tól Esti sétán vehetnek részt az érdeklődők az Állatkertben, melyre külön belépő váltható: https://fb.me/e/1h05qb3PP    

PROGRAMOK:

19:00–20:30    „Ciszter, síp, duda” – a Sonivius Vappae régizene együttes hangulatkoncertje

Mutatványos attrakciók – interaktív játék a közönséggel

19:00–22:30    Szerelmi jósda

19:00–21:00    Varázslatos gyermekkuckó

20:30–20:50    „Nyáresti szerenád” – Mozart: Kis éji zene a Cívis Consort vonósnégyes előadásában

21:00               Szentiváni tűzrakás- és gyújtás Battai Istvánnal és barátaival, tűzugrás

22:00               Tánc a tűz körül – a Főnix Tribal Törzsi Fúziós Hastánc Csoport fellépése

22:30–23:00    Lángoló finálé – a Sárkánylányok tűzzsonglőr produkciója

 

19:00–22:30    Fél óránként indul a „Szerelemvonat”

19:00 – 23:00 Szerelmes szelfipont

Értékelt az MTA-DE-CSATOKK

Áthelyezik a Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) buszmegállókat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek