Debrecen
2020-12-21

Meggyújtották az utolsó Adventi gyertyát Debrecenben

A 2021-es esztendő sokkal több találkozást, mosolyt, ölelést, egymásra találást és szeretetet hoz - hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

Meggyújtották vasárnap az utolsó Adventi gyertyát is Debrecenben. Az eseményen, - amit ezúttal is élőben közvetítettek a város Facebook-oldalán - Balázs Ákos alpolgármester mellett Krakomperger Zoltán, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke, és Terdik János, a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezőlelkésze mondta el ünnepi gondolatait.

Balázs Ákos alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: az utolsó gyertya meggyújtásával eléri a célját a koszorú: világosságot hoz az emberek életébe. Kiemelte: ezzel a mozdulattal tanúságot tesznek, egy város nevében vallják meg az évszázados örökséget, emellett pedig vágyjuk a találkozást a megváltóval, a családtagjainkkal és szeretteinkkel.

A városvezető hozzátette: utóbbi vágyainkat vissza kell szorítanunk, de a megváltó Jézussal való találkozás lehetséges. Ő megszületik, megszületett, ha van vírus, ha nincs, ha van korlátozás, ha nincs. Ez örömhír, a szeretetből fakadó reményhír is, hiszen pont azt üzeni a gyertyaláng, hogy a világosság legyőzi a sötétséget, az ő világossága a betegséget, és ezzel ajándékot hoz: a reményt, hogy a 2021-es esztendő sokkal több találkozást, mosolyt, ölelést, egymásra találást és szeretetet hoz - hangsúlyozta Balázs Ákos.

Krakomperger Zoltán, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke beszédében az angyali üdvözlet történetét emelte ki. Mint mondta, a názáreti Mária a beleegyezésével az Istentől felkínált életet fogadta el, s amikor mi arról emlékezünk meg, hogy a karácsony Jézus születése, a romlatlan isteni élet testben történt megjelenése ebben a világban, akkor mi is befogadjuk ezt az életet.

Terdik János, Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezőlelkésze azt mondta, sok-sok szereplője van a karácsonyi történetnek, és ott van középpontban a gyermek. Bizony, legyen a gyermek mindig a középpontban, a megszületett Krisztus a mi életünk középpontjában is – tette hozzá a lelkész.

Fotó: facebook.com/Debrecen városa

Majdnem 77 millió koronavírus-fertőzött világszerte

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek