Debrecen
2023-06-09

Horgászverseny- és találkozó a Látóképi-víztározón

A Debrecenhez közeli Látóképi-víztározón tartották csütörtökön a Magyar Horgászat Nagyköveteinek jubileumi, X. Találkozóját és Horgászversenyét - tudatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az MTI-vel.

Azt írták, hogy a magyar horgászat nagykövetei olyan kiemelkedő közéleti személyek közül kerülnek ki, akik a horgászsportot széles körben népszerűsíteni tudják Magyarországon, ezzel hozzájárulva a szabadidős tevékenység további fejlesztéséhez is.

Hozzátették: eddig 13 nagykövetet bíztak meg, közöttük sportolókat, színészeket és egyéb közéleti személyiségeket. Közülük kiemelték Áder János volt köztársasági elnököt. Legutóbb új nagykövetet 2017-ben, Maconkán bíztak meg.

Tekintettel a női horgászok 100 ezer főt meghaladó létszámára, aktuális legalább egy női nagyköveti megbízás. A kör bővítésén túl a tervek szerint hamarosan megújítják a rendezvényt is - írták.

Közölték azt is, hogy a rendezvény jelenlegi helyszínén, a Látóképi-víztározón - a tervek szerint - a jövőben egy kiemelt horgászturisztikai szolgáltatási pontot építenének ki.

"A jövőben jobban szeretnénk koncentrálni a horgászturizmus gócpontjaira, de a térségi lakosság bevonására is" - fogalmaztak a közleményben.

Ukrán játékost szerződtetett a DEAC

Szakértői munkacsoport-ülések segítik a nemzetközi projektmunkát

MTI

Szerző
Hasonló cikkek