Debrecen
2023-05-18

Elkezdődött a virágosztás Debrecenben

A több éves hagyománynak megfelelően Debrecen egyéni önkormányzati képviselői 2023-ban újra osztanak egynyári virág és balkonnövény-palántákat a körzetükben élő debreceni lakosoknak. Az idei első virágokat Papp Viktor a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, Pósán László országgyűlési képviselő és Türk László önkormányzati képviselő osztották ki. A virágok között találunk többek között begóniát, díszcsalánt, bársonyvirágot, petúniát, lobéliát valamint álló és futó muskátlit.

Az akcióról szólva Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője 2023. május 17-én elmondta, a város lakói körében nagy népszerűségnek örvend a virágosztás, amely a „Debrecen a mi kertünk” elnevezésű program keretében zajlik idén is. Közel két és fél évtizede – 1998-ban – az akkori Fidesz-frakció kezdeményezésére indította útjára az önkormányzat a virágosztási akciót annak érdekében, hogy a város lakóival közösen tegye szebbé és virágosabbá szeretett otthonunkat, Debrecent. Azóta ez a hagyomány csupán 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt szakadt meg. Ekkor az osztásra szánt virágok a város köztereire kerültek, s a Köszönjük, Debrecen! feliratot is kirakták belőlük. Idén összesen megközelítőleg 150 ezer darab egynyári virágpalántát és balkonnövényeket biztosítanak az érdeklődőknek.

Szintén a hagyományoknak megfelelően a virágok május közepétől június közepéig tartó szétosztásában az egyéni önkormányzati képviselők segédkeznek – városrészenként, illetve képviselői körzetenként megadott időpontokban és helyszíneken. Ezek az információk az önkormányzat internetes honlapján (www.debrecen.hu) találhatók meg a Hírek rovat Újra virágosztás Debrecenben! 2023 című cikkében.

Mint arra Papp Viktor külön is felhívta a figyelmet, ezt a folyamatosan aktualizált híradást az érdeklődőknek érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni, hiszen szabadtéri helyszíneken zajlanak a virágosztások, melyeket az aktuális időjárási helyzet befolyásolhat, ami az időpontok változását hozhatja magával. Az önkormányzati honlapon kívül az egyéni önkormányzati képviselők közösségi médiában megjelenő közléseit is érdemes ezért nyomon követni. Papp Viktor azt is hangsúlyozta, hogy az érdeklődők a virágosztás helyszínére mindenképpen vigyék magukkal lakcímkártyájukat, mivel a képviselők kizárólag a saját körzetükbe tartozók számára tudják biztosítani a virágokat.

 

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki ellopta Dorothy piros cipellőit egy múzeumból

Telefonon zaklatta a féltékeny férfi a sértettet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek