Debrecen
2023-02-21

Nehezen mozgó sértettet rabolt ki a debreceni férfi – videóval

A Debreceni Járási Ügyészség súlyosabban minősülő rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a helyi férfival szemben, aki nappal támadta meg és rabolta ki áldozatát.

A vádirat szerint az elkövető 2020. október 10-én 10 óra 50 perckor egy Debrecen belvárosához közeli lakótelepen sétált, amikor utolérte az egészségi állapota miatt mankóval haladó sértettet.

A férfi meg akarta szerezni a 71 éves asszony értékeit, ezért meglökte őt és kirúgta a mankóját. Az asszony a földre esett, a vádlott pedig kihasználta a védekezésre képtelen helyzetét és kivette táskájából a pénztárcát, majd sietve távozott. A közelben átnézte az ellopott pénztárcát, a benne lévő 27.000 forint készpénzt eltette, a tárcát pedig az okiratokkal együtt eldobta.

Az elkövető bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Pénztárcáját az iratokkal együtt visszakapta, a férfi elfogása után pedig a rendőrség az ellopott pénzből közel hétezer forintot lefoglalt. A sértett a debreceni rendőrség nyomozása során kérte a meg nem térült kárának megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfit súlyosabban minősülő rablás bűntettével és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze a sértett kárának megtérítésére. Vádiratában a járási ügyészség mértékes indítványt is tett, eszerint ha az elkövető a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, úgy a bíróság 10 év 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki és 11 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

A rendőrség által a vádlott előállításakor készített videófelvétel itt tekinthető meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/egy-nap-alatt-rendorkezre-kerult-a-debreceni-rablo

Orosz Marcell szerint nem volt nehéz dolga

FibroScan a hatékonyabb betegellátásért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek