Debrecen
2022-10-07

Élet Mentő Pont lett az Agóra Tudományos Élményközpont

Az Országos Mentőszolgálat 2018-ban alapította ezt a védjegyet azzal a céllal, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon. Az Agóra munkatársai a közelmúltban részt vettek a mentőszolgálat újraélesztési tanfolyamán, illetve automata defibrillátor is elérhető az intézményben, így az élményközpont – Debrecenben hetedikként – megkapta az „Élet Mentő Pont” védjegyet.

Az Élet Mentő Pont márkanév egy olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.

A kezdeményezés célja, hogy a márkához csatlakozó cégek, vendéglátó helyek, üzletek, sportlétesítmények, szolgáltatók teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül hirtelen életveszélybe, például hirtelen szívmegállás miatt újraélesztésre szorul. Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy az ott dolgozók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen egy bárki által használható defibrillátor készülék is. A márka odaítélése esetén a cégek, szervezetek jogosultak lesznek az Élet Mentő Pont „védjegyének” használatára, melynek grafikáját a csatlakozó cég profilja alapján lehet testre szabni. A kezdeményezés célja, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon.

Az Élet Mentő Pont márkanév egy olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.

Hazánkban naponta hetvenen szenvednek hirtelen szívhalált. Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Regionális Igazgatója az ünnepségen hangsúlyozta: a hirtelen szívhalál túlélése szempontjából a közösségnek óriási szerepe van, hogy baj esetén legyen, aki mer és tud szakszerűen segítséget nyújtani, és megkezdi az újraélesztés folyamatát. A szívleállást követően percenként 10%-kal csökken a túlélés esélye, de az első 4-5 percben még agykárosodás nélkül újból megindítható a vérkeringés.

Az „Élet Mentő Pont” védjegyről szóló dokumentumot Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Regionális Igazgatója adta át Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetőjének, Somogyi Bélának.

Tapasztalatcsere a gyermeknefrológia aktualitásairól

Vendégünk: Vaszily Miklós közgazdász

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek