Debrecen
2022-07-06

Vasúti átjáróba tolatott és letörte a csapórudat a debreceni férfi

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre a vasúti átjáró utáni útszakaszon történő felújítási munkálatokat, ezért visszatolatott a vasúti átjáróba.

A vádlott 2021. július 16-án 11 óra körüli időben Debrecen belterületén közlekedett személygépkocsival egyedül, biztonsági övét használva. A bűncselekmény elkövetésének helyén és időpontjában ideális időjárási és látási viszonyok voltak és gyér volt a forgalom.

 

A vádlott úticéljának megfelelően áthaladt egy dupla vasúti sínpárat keresztező vasúti átjárón, azonban ekkor észlelte, hogy közvetlenül az átjáró után építési munkálatok folynak és az utat szalaggal elzárták.

 

Ekkor vádlott a gépkocsival megállt és úgy döntött, hogy visszamegy abba az irányba ahonnan érkezett, ezért hátramenetben ráhajtott a vasúti átjáróra, azonban nem vette észre, hogy időközben az átjárót biztosító fényjelző készülék tilos jelzésre váltott és a félsorompó vízszintes helyzetbe került, ezért a személygépkocsival nekiütközött a csapórúdnak, amely letört.

 

A vádlott fenti magatartásával közel 30.000 forint kárt okozott a vasúttársaság sértettnek, amely nem térült meg.

 

A vádlott többszörös KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt utasítsa egyéb törvényes útra.

Campus Fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek