Debrecen
2022-06-24

Tovább bővül a belvárosi sétálóövezet területe

Díszkőburkolatot kap a Bajcsy-Zsilinszky utca Hal köz átjáró és Pásti utca közötti szakasza, ez egyben azt is jelenti, hogy megszűnik a gépjárműforgalom a belváros egy újabb részén.

Sajtótájékoztatóján Orosz Ibolya Aurélia úgy fogalmazott: az önkormányzat Debrecen minden városrészének fejlesztését fontosnak tartja, a belváros elsősorban turisztikai jelentősége miatt kiemelt övezet. Ennek jegyében újabb szakaszt mentesítenek az autóforgalomtól: a Bajcsy-Zsilinszky utca a Hal köz átjáró és a Pásti utca között, mintegy 200 méteren lesz sétálóövezet, ahová a továbbiakban csak az ott lakók, illetve a vendéglátóegységek áruszállítói kapnak behajtási engedélyt.

„Július 4-én elkezdődik az utca ezen részének térkövezése, majd növényzet telepítése. A 130 millió forintos beruházást az önkormányzat saját forrásból végzi el. Várhatóan augusztus közepén fejeződik be a munka” – hangsúlyozta Orosz Ibolya Aurélia.

Az önkormányzati képviselő kiemelte: a kivitelezés idejére a Pásti utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződését lezárják, a Pásti utca kétirányú zsákutcává válik. A vendéglátóegységeket érintő árufeltöltés az Aranybika tömbbelső felől lesz biztosítva. Az utcaszakasz sétálóövezetté alakításával parkolóhelyek is szűnnek meg. Ezzel kapcsolatban Orosz Ibolya Aurélia elmondta: a Hatvan utcán a Tisza István utca és a Kossuth tér között, a Bajcsy-Zsilinszky utcán a Tisza István utca és a Nyugati utca között, valamint az Aranybika tömbbelsőben találhatók parkolóhelyek a közelben.

Kuhn András főkertész hozzátette: az eddig teljesen aszfaltburkolatú terület nemcsak rendezettebb, de zöldebb is lesz. Főként díszfüves ágyásokat ültetnek, de különleges évelő virágok is szépítik majd a környezetet. Az önkormányzat vizsgálja fák elhelyezésének lehetőségét is, de a jelentős közműhálózat miatt legfeljebb néhány egyed telepítésére lesz lehetőség.

A projektek előrehaladását tárgyalta a megyei önkormányzat közgyűlése

Évadzáró a Csokonai Színházban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek