Debrecen
2022-03-27

Wunderbar Fesztivál!

2022. március 28. és április 2. között kerül megrendezésre a Wunderbar Fesztivál, az első egész hetes országos rendezvénysorozat, ahol minden a német nyelv körül forog.

A Wunderbar fesztivál célja, hogy még több embert motiváljunk és ösztönözzünk a német nyelv tanulására Magyarországon. Ez a nagyszabású rendezvény Németország, Ausztria és Svájc nagykövetségeinek és kultúraközvetítő szervezeteinek a kezdeményezése: Sokszínű programok mutatják be, miért is érdemes ma németül tanulni. Országszerte játékos és interaktív események várják a nyelvtanulás iránt érdeklődő fiatalokat és felnőtteket - függetlenül attól, hogy valaki korábban tanult-e már németül vagy még csak most tervezi, hogy belevág ebbe az izgalmas kalandba!

Nemcsak a nyelvtanuláshoz kaphatnak hasznos tippeket azok, akik felkeresik eseményeinket: Az ország iskolái, egyetemei és kulturális intézményei által szervezett mintegy 120 rendezvény a német nyelvű kultúrába is bepillantást enged. A hét folyamán a tudományos ismeretterjesztő előadások és kiállítások, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok, játékok, táncházak, között válogathatunk.

Debrecenben a programhetet a Debreceni Német Kulturális Fórum koordinálja.

Március 28-án 14 órakor a Képek a tudomámyból kiállítás nyílik meg a Batthyány utca 24. szám alatt a Deutsches Kulturforumban.

Március 29-én a Kölcsey Központban megrendezésre kerül a Német Karriernap, ahol 12 német érdekeltségű, debreceni tepelhelyű cég várja a diákokat.

Március 30-án a Német Nyelv napján a Debreceni Csokonai Gimnázium mind DSD-Iskola (Német Nyelvi Diploma Program) és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium mint PASCH-iskola (német partner iskola) bemutatkozó előadásai láthatók a Debreceni Egyetemen.

Március 30-án a Kölcsey Központ Nagytermében a Merlin c. színdarab magyar nyelvű, német feliratos előadása látható.

Április 1-jén a MODEM-ben 15 órakor a Magyarországi Német Általános Művelődési Központja Baja Kollégiumi Zenekara, Kórusa és Néptánccsoportja lép fel.

 Április 2-án 10 órától a Debreceni Egyetemen a német cégek focicsapatai mérköznek meg a 3. Deutsche Liga keretein belül.

További információk:

 

www.wunderbarfesztival.hu

https://www.facebook.com/Deutsch.Karriere.Erfolg/

 

Ma van a színházi világnap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek