Debrecen
2021-09-28

Vádemelés egy debreceni graffitis férfi ellen

A Debreceni Járási Ügyészség minősített rongálás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Debrecen különböző épületeit és több vasúti kocsit is megrongált festékszóróval.

A vádlott 2020 tavaszán három alkalommal megjelent az egyik debreceni vasútállomás területén, ahol vasúti kocsikat rongált meg. A férfi különböző színű aeroszolos festékszóróval nagyméretű falfirkákat fújt a kocsikra, ezzel a vasúttársaságnak több mint 50.000 forint kárt okozott.

 

A férfi a fenti módszerrel további három alkalommal a sértett tulajdonában lévő betonkerítéseket is megrongálta. A vádlott 2018 telén az egyik debreceni vasútállomás épületének homlokzatára is graffitit fújt. A vasútállomás épülete helyi védelem alatt áll, így tette súlyosabban minősül. A vádlott a sértettnek összesen több mint 350.000 forint rongálási kárt okozott, amely részben megtérült.

 

2017 tavasza és 2019 ősze között a férfi összesen hat debreceni épületet is megrongált festékszóróval. Az épületekre és társasházakra fújt falfikákkal összesen közel 850.000,- forint kárt okozott a sértetteknek, amely részben megtérült.

 

A vádlott a Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során beismerte tettét, helyszíni kihallgatása alkalmával maga mutatta meg néhány korábbi bűncselekmény helyszínét. A sértettek a nyomozás során kérték a káruk megtérítését, polgári jogi igényt jelentettek be.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben régészeti lelőhely megrongálásával folytatólagosan elkövetett kisebb kárt okozó rongálás bűntette és további hét rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, az eszközül használt festékszórókat kobozza el és a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

 

Fotó: police.hu

Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautósofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére

Az üveg útja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek