Debrecen
2021-05-12

Kerékpárút épül Debrecen keleti részén

Több mint 8 kilométeres összefüggő kerékpárút szakasz kiépítését kezdték meg a Wesselényi utcánál, ahonnan egészen a Panoráma útig több szakaszban építik majd meg a kerékpárutat. A következő két-két és fél évben ezzel a fejlesztéssel együtt 28 kilométernyi szakasszal bővül ki a debreceni kerékpárút-hálózat, amivel összesen több mint száz kilométernyi kerékpárút biztosít majd biztonságos feltételeket a Debrecenben közlekedők számára.

A Panoráma útig épülő kerékpárút összesen négy szakaszban épül majd ki. A Wesselényi utcán elkezdett munkálatok egészen a Lion Office-ig tartanak majd, a második ütemben a Sarló utcától a Panoráma útig készül a kerékpárút, ezt követően pedig a köztes részek épülhetnek meg, két ütemben. A beruházást a következő év nyarára szeretnék befejezni. A jelenleg 80 kilométeres kerékpárút-hálózat csak ezzel a 8 kilométeres szakasszal 10 százalékkal bővül majd. 

Papp László hozzátette, hogy jelenleg is számos fejlesztés zajlik a városban, azért, hogy a közlekedési feltételeket jobbá és biztonságosabbá tudják tenni. 

A 28 kilométeres szakasz nem csak a keleti városrészt érinti, hanem a város nyugati oldalát is ahol Kismacs irányába az idei évben elindul majd a három-három és fél kilométeres szakasz építése, a Határ Úti Ipari Park irányába is lesz kerékpárút építés, és a Kiskörút harmadik, egyben befejező szakaszának munkálatai is el fognak kezdődni a belvárosban. 

Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kerékpárutak építésével egy környezetbarát közlekedési lehetőség nyílik meg előttünk, ami lehetővé teszi azt, hogy a szabadidőt hasznosan lehessen eltölteni Debrecen számos városrészében. A kerékpárral közlekedő lakosokat pedig arra kérte, hogy a már meglévő és újonnan épülő kerékpárutakat használják, hiszen ezek kifejezetten azért épülnek, hogy el lehessen különíteni a gépkocsi és kerékpáros forgalmat egymástól.

 

A Magyar Kupa után a bajnoki aranyat is begyűjtené a DEAC női futsalcsapata

Tóth Andi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek