Debrecen
2020-11-18

Maszkok felajánlásával segítenek debreceni vállalkozók

Ezer darab orvosi maszkot ajánlott fel az egyik debreceni szórakozóhely tulajdonosa a debreceni önkormányzatnak, egy helyi érdekeltségű külföldi cég pedig szintén ezer darab FFP2 maszkot adományozott a városnak.

Az Egoist BarClub tulajdonosa, Németi István Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye intézményvezetőjének, Papné Gyöngyösi Katalinnak, valamint Törő Bélánénak, a Levendula Óvoda intézményvezetőjének adta át 2020. november 17-én az orvosi maszkokat. A debreceni vállalkozó által felajánlott eszközök nagy része a DMJV EBI tagintézményeibe, mintegy 350 bölcsődei dolgozóhoz kerül, kb. 100 darabot pedig a Levendula Óvoda 25 óvodapedagógusa, illetve irodai munkatársa kapott meg.

Papné Gyöngyösi Katalin a felajánlás kapcsán elmondta: „A debreceni bölcsődékben folyamatosan elegendő mennyiségű védőeszköz áll rendelkezésre. Az önkormányzat biztosít maszkokat, és kéz-, valamint felületfertőtlenítőszert is. Ugyanakkor ezekre az eszközökre nagy szükség van a járvány elleni védekezésben, így minden ehhez hasonló adománynak örülünk.”

Nemcsak a vállalkozók, hanem cégek is rendszeresen keresik a debreceni önkormányzatot segítő szándékukkal. A Határ úti Ipari Parkban működő Gravic Hungary Kft. ezer darab FFP2 (KN-95) szájmaszkot ajánlott fel, amiket múlt héten a Pallagi úti idősek otthonába juttatott el a vállalat.
 

Forrás: Debreceni Városháza 

kép: Erdei Balázs

Szerdától lehet visszaváltani a jegyeket

Csokonai Vitéz Mihályra emlékeztek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek