Debrecen
2020-10-27

Rossz szomszédi viszony vezetett verekedéshez Konyáron

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat 3 konyári férfival szemben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat 3 konyári férfival szemben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. Az idősebb vádlott és két fia Konyáron élnek egy családi házban, a közelükben lakik az egyik sértett élettársa. 

A bűncselekmény napján, tavaly novemberben a sértettek az asszony házában tartózkodtak. A vádlottak és a sértettek kint voltak az utcán, amikor az idősebb vádlott és az egyik sértett összeszólalkozott, hangosan szidták egymást. Emiatt ezen sértett élettársa bejelentést tett, majd rendőri intézkedés történt a helyszínen. Miután a rendőrök elmentek, a három vádlott egy-egy fabottal a kezében a szomszédasszony háza elé ment, hangoskodtak és provokálták a nő élettársát, valamint annak testvérét. A sértettek kimentek az utcára, ahol az egyik fiatalabb vádlott az egyik sértettet a fabottal nagy erővel fejen ütötte. A testvére segítségére siető másik sértettre ekkor rátámadt a másik fiatalabb vádlott, a fabottal megütötte a férfi tarkóját és bal kezét, közben az idősebb vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe. A vádlottak bántalmazása következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, míg a másiknak fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló kézsérülése keletkezett. 

Az ügyészség életveszélyt okozó, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testisértés miatt emeltek vádat a férfiakkal szemben, a vádiratban pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozták a Debreceni Törvényszéken.
 

Debrecenben alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek