Belföld
2023-12-05

Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Gyorsforgalmi utak

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya irányába, a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya, ami reggelente összegyűjti a járműveket és erős lassulást okoz.

Az M0-s autóút északi szektorán, a 11-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon, az M3-as autópálya és a káposztásmegyeri csomópont között javítják a dilatációs szerkezetet. A 68-as és a 73-as km között sávzárásra számítsanak az aktuális munkaterületnél! A torlódások enyhítésére a gyűjtő-elosztó pálya is igénybe vehető.

 

Az ukrán-magyar határszakaszon levő határátkelők túlterheltsége miatt, az M3-as autópályán a Vásárosnamény felé vezető oldalon a 142-es km-nél lévő Geleji pihenőnél, és a 183-as km-nél lévő Görbeházi pihenőnél is, a rendőrség, kitereli az Ukrajna felé tartó teherforgalmat és az M35-M4 útvonalra a Nagykereki (RO) határ felé irányítja. A személygépjárműforgalmat nem érintik az intézkedések, de az említett két pihenőnél kialakított tereléseknél torlódással lehet számolni.

Az M7-es autópályán,

- Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti szakaszon, a Balaton felé vezető oldalon a 66-os és a 68-as km között a leálló sávot és a külső sávot burkolatjavítás miatt lezárták. A forgalmat a belső sávba terelik és a sebességet 80-ra kell csökkenteni.

- Balatonfenyves térségében megváltozott a forgalmi rend, a 154-es és 162-es km között most a Letenye felé vezető oldal van zárva. A forgalom az ellenkező oldalon, egy-egy sávon halad. Letenye irányába a Táskai pihenőhely nem használható, a főváros felé viszont már igen.

Az M8-as autópályán, dilatációs hiba miatt fix terelést építettek ki, Dunaújváros térségében. Dunavecse irányába, a 79-es és a 80-as km között csak a belső sáv járható.

Az M35-ös autópályán, a 8-as km-nél lévő Pródi pihenőt az M4-es autópálya felé vezető oldalon felújítási munkák miatt lezárták.

Az M31-es autópályán, az M0-s autóút irányába, a 2-es km-nél a padkát javítják, ezért egy km-es szakaszon csak a belső sáv járható.

Az M43-as autópályán, az 5-ös km-nél lévő Szegedi pihenőhelyet az elektromos hálózat fejlesztése miatt mindkét irányban lezárták.

 

Főutak

Az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár határában, a 160-as km-nél új körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás mellett dolgoznak és jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

3-as főúton, Ludas társégében, a 100-as km-nél a légkábeleket cserélik. Hétköznapokon időszakosan jelzőőrök irányítják a forgalmat.

4-es főúton,

- Törökszentmiklós térségében a 116-os és a 119-es km-nél az M4-es autóúthoz kapcsolódó új csomópontokat építik. Sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Debrecenben a Rakovszky Dániel utcában az Ótemető utca kereszteződéséhez közel csatornázási munkákat végeznek. A 226-os km-nél a Hajdúszoboszló felé tartó belső sávot lezárták.

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os km-nél útépítők dolgoznak. A négy sávból két sávot lezártak, így irányonként csak egy sáv járható.

7-es főúton, Siófokon, a Sió hídon javítási munkákat végeznek. A 113-as km-nél sávlezárásra készüljenek!

8-as főút Veszprém vármegyei szakaszán, a 75-ös km-nél felújítják a városlődi völgyhidat. Várhatóan a hónap végéig egy sávon, jelzőlámpás irányítással halad a forgalom.

11-es főúton, Szentendre és Leányfalu között építési munkák miatt a 24-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben jelzőlámpás forgalomirányítással. Reggel és délelőtt a Budapest felé vezető oldalon, délután a Tahitótfalu felé vezető oldalon kell torlódásra készülni!  

11-es főúton, Dömösnél, a 49-es és az 50-es km között csatornáznak, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

14-es főúton, Győr belterületén, a Széchenyi hídon aszfaltozási munkákat végeznek. Az 1-es km-nél mindkét irányban lezárnak egy sávot. Kora reggeltől kora délutánig a városba bevezető oldalon, délután pedig a városból kifelé vezető oldalon két sávot biztosítanak a közlekedésre, hogy csökkentsék a torlódást.

21-es főúton, Kisterenye közelében a 43-as és a 44-es km között építési munka miatt a Hatvan felé vezető oldalon egy sávot lezártak.

23-as főúton, Kisterenye belterületén, az 1-es és a 2-es km között megerősítik a burkolatot, a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

24-es főúton, Recsk határában a 28-as km-nél, és a 35-ös km-nél a villamosvezetéket szerelik. Napközben félpályás lezárás mellett dolgoznak, és esetenként rövid időre meg is állíthatják a járműveket.

25-ös főúton,

- Eger belterületén csomópontot építenek. A 13-as km-nél a fél útpályát lezárták.

- Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es km között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is közeli alsóbbrendű utakon terelik el.

26-os főúton, Sajószentpéter térségében, a 11-es km-nél csomópontépítés miatt a Sajószentpéter felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

32-es főút szolnoki szakaszán, a Nagy Imre krt. és Jósika út csomópontjánál felújítják a közlekedési lámpákat, ezért a kivitelezés ideje alatt jelzőlámpás forgalomirányítás nem lesz, így a KRESZ szabályai érvényesek. Fokozott figyelemmel és körültekintéssel hajtsanak be a kereszteződésbe!

A 33-as főúton, Debrecen határában az Ipari Parknál, a 105-ös és a 108-as km között korszerűsítik a lámpatesteket. A belvárosba bevezető oldalon a külső sávot zárták le.

Az 52-es főúton, Kecskemét belterületén, az 1-es és 2-es km között útépítés miatt továbbra is félpályás lezárás van érvényben.

Az 58-as főúton, Szalánta belterületén a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

67-es főúton az M7-es autópálya és a 83-as km-nél levő Látrány-Visz kihajtó közötti szakaszon a 87-es km-nél rézsűvédelmi munka miatt, mind a két irányt érintően, sávzárásra kell számítani ma napközben.

A 82-es főúton, az 56-os km-nél, Ravazdon egy ingatlan vízvezetékeinek bekötése miatt megbontották a burkolatot. A fél útpályát lezárják, munkaidőben jelzőőr biztosítja a forgalmat.

84-es főúton,

- Sopron közelében a 123-as és a 127-es km között az M85-ös autóút építéshez kapcsolódó munkák miatt a fél útpályát lezárták.

- Sopron belterületén a Stornó Ferenc utcában a Mély út kereszteződéséhez közel gázvezetékek felújítását végzik. A 121-es km-nél jelzőőr irányítja a fél útpályán történő haladást.

Nagykőrös és Kecskemét Katonatelep között, a 441-es főút 20-as és a 24-es km közötti szakaszán útépítés miatt a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. Szintén a 441-es főúton, Nagykőrösön körforgalmú csomópontot építenek, emiatt van félpályás korlátozás a 17-es km-nél.

470-es főúton, Békés és Békéscsaba között útkarbantartók dolgoznak a 13-a és a 17-es km közötti szakaszon. Az éppen aktuális munkaterületnél jelzőőrök irányítják a váltakozó irányú forgalmat.

 

Alsóbbrendű utak

Pest vármegyében,

- Taksonyban felújítás miatt lezárták a Szent Imre úti vasúti átjárót, kerülni az 51-es főút felé lehet.

- Felsőgödön a Duna utat a Pesti út és a Mária utca között lezárták az Ilka-patak fölötti híd felújítása miatt. Sem gyalogosan, sem gépjárművel nem lehet a hídon áthaladni. A forgalmat helyben terelik el, a terelőutat sárga táblákkal jelölik.

 

 Kompközlekedés

balatoni komp már a téli menetrend szerint, rövidebb üzemidővel jár. Szántódrévből 7:00-tól 17:00-ig jár, Tihanyrévből pedig 7:15-től 17:15-ig szállítja a járműveket óránként.

A Tisza középső szakaszán a folyó gyors áradása miatt a tiszadobi pontonhidat elbontották. Az árhullám elvonulása után Tiszadob és Tiszalúc között komp fog közlekedni.

 

Nem közlekedik a komp:

- a Tisza felső szakaszán Tiszaadony és Aranyosapáti között.

- a Tisza felső szakaszán Tímár és Zalkod között.

- a Tisza középső szakaszán Tiszatardos-Tiszalök között.

- a Tisza középső szakaszán Vezseny és Martfű között.

- a Tisza középső szakaszán Tiszaroff és Tiszasüly között. 

- a Tisza alsó szakaszán a Csongrád és Csépa közötti komp nem közlekedik, a mellette lévő ponthíd pedig a nagy mennyiségű uszadék miatt nem üzemel még.

- a Dunakanyarban, Pilismarót-Basaharc és Szob között.

- a Szamoson, a Szamossályi - Porcsalma között az alacsony vízállás miatt.

 

Kamiontilalom

kamiontilalom december 9-én, szombaton 22 órától, december 10-én, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.

 

Párizs messzebbre került

Szünetel a vízszolgáltatás a Böszörményi út egy szakaszán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek