Belföld
2023-10-10

Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Gyorsforgalmi utak:

Az M0-s autóút,

- déli szektorában felújítják a burkolatot az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, az M7-es autópálya csomópontjában, a Budapest felé vezető lehajtóágon. Emiatt kerülni az M0-son tovább haladva, a 9-es km-nél lévő Diósd csomópontnál visszafordulva lehet az M7-es csomópont felé.

- keleti szektorán, a 11-es főúti végcsomópont felé, az M3-as autópálya csomópontja közelében javítják a burkolatot. A 67-es és a 70-es km között a belső sávot lezárták, a forgalom a külső sávon és a kollektor ágon halad.

- M1-es autópálya felé tartó oldalán, az Annahegyi pihenőben a kútoszlopok cseréje miatt az üzemanyag árusítás szünetel

Az M1-es autópályán,

- Komárom térségében burkolatfelújítási munkákat végeznek. A sávelhúzásos terelést a 73-as és a 83-as km között úgy alakították ki, hogy a határ felé a leállósávot és az ellenkező oldal belső sávját lehet használni, míg a főváros felé a leállósáv és a külső sáv járható.

- Győr elkerülő szakaszán aszfaltoznak. A 104-es és 113-as km között a határ felé a külső és a leállósáv, a főváros felé pedig a belső és az ellenkező oldal belső sávja használható.

- a 127-es és 129-es km között Hegyeshalom felé a forgalom a két pálya oldalon, egy-egy sávon halad. A főváros felé a leállósáv és a külső sáv vehető igénybe.

- ezt követően, a 129-es és 136-os km között a határ felé tartó oldalon a leálló és a külső sáv került lezárásra. Hegyeshalom irányába a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest irányába szintén a leállósáv és a külső sáv használható.

Az M3-as autópályán,

- A 70-es és 73-as km között, Nyíregyháza felé csak a belső sáv járható aszfaltozás miatt.

- Kál közelében, a 99-es és a 107-es km között is tart még a burkolatjavítás a bal pálya lezárása mellett. A Vásárosnamény felé tartókat sávelhúzással a leálló és a külső sávra terelik, a Budapest irányába autózókat pedig átterelik a szemközti oldal belső sávjára. A terelés érinti a 103-as km-nél lévő Kál/Erdőtelek csomópontot is, ott a főváros irányába tartók sem le- sem felhajtani nem tudnak. Helyette a következő, 108-as km-nél fekvő M25-ös autóúti csomópont használható. Fontos tudni, hogy a főváros felé vezető oldalon a Rekettyés pihenőhely zárva van.

- Mezőkövesd térségében aszfaltozás miatt a főváros felé tartó oldalt a 133-as és a 127-es km között lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

- a Geleji pihenő közelében, Vásárosnamény irányába új munka kezdődött. A 143-as és a 146-os km között eleinte a belső, majd később a külső és leállósávot kerítik el az autósok elől.

- A 153-as km-nél található Igrici pihenőt felújítási munkák miatt mindkét oldalon lezárták.

- Polgárnál, a Tisza-hídon még tartanak a felújítási munkák. A 175-ös és a 166-os km között a Budapest felé tartókat átterelik az ellenkező oldal belső sávjába, és Vásárosnamény felé is csak a külső sáv járható.

Az M5-ös autópályán,

- hídjavítás miatt alakítottak ki sávelhúzásos terelést Kecskemét elkerülő szakaszán. A 77-es és 84-es km között a Röszke felé tartókat a külső és a leálló sávra terelik. A Budapest felé közlekedők a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak.

- a 155-ös és 157-es km között a Röszke felé tartók elől lezárták a külső sávot, mert aszfaltoznak.

Az M6-os autópályán,

- Budapest felé az M0-s autóúti csomópont közelében, a 18-as és a 17-es km között a külső sávot elkerítették a járművek elől, mert egy híd dilatációs szerkezetét javítják.

- 46-os és 41-es km között, a főváros felé vezető oldalt aszfaltozás miatt lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. Fontos, hogy a munkavégzés miatt a 45-ös jelű Besnyői csomópont Budapest felé nem vehető igénybe. Kerülni az ezt megelőző, illetve ezt követő csomópontokon keresztül lehet.

- kicsit távolabb, a 69-es és 74-es km között munkavégzés miatt mindkét oldalon csak a belső sáv járható. 

Az M7-es autópályán,

- burkolatjavítási munkák zajlanak az M0-s autóút csomópontjában. A sztráda Letenye felé vezető oldalán, a pályával párhuzamosan futó kollektor ágat lezárták, ezért az M0-s autóútra nem lehet felhajtani. Célszerű Budaörs után az M1-es autópályán tovább haladni és majd ott felhajtani az M0-s autóútra, vagy aki már ráhajtott az M7-es autópályára, az a 18-as jelű Érd csomópontban megfordulva tud az M0-sra felhajtani.

- 44-es és 45-ös km között fix terelés lett kiépítve Letenye felé aszfaltozás miatt, várhatóan ma estig.

- Zamárdi térségében, a 114-es és a 106-os km között felújítják a főváros felé tartó oldalt. A két irány forgalma a határ felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán lezárták a zamárdi csomópont le és felhajtó ágát, valamint a Töreki pihenőt is Budapest irányába.

- Balatonboglárnál, a 136-os és a 144-es km között átépítették a terelést. Most a Letenye felé vezető oldal van zárva, és a szemközti oldalon, irányonként egy-egy sáv járható. Fontos tudni, hogy a Balatonboglári csomópont a Letenye felé vezető oldalon zárva van, ott sem le, sem felhajtani nem lehet.

- Híd és burkolat-felújítási munkák kezdődtek Balatonfenyves térségében. A főváros felé vezető oldalt a 161-154 km között lezárták, a járműveket a szemközti oldal belső sávjára terelik át. Letenye felé két sáv használható. A munka kapcsán, Budapest felé a 160-as km-nél fekvő Balatonfenyves csomópontot is lezárták, kerülni a 170-es km-nél a Marcali/Balatonkeresztúr csomóponton és a 150-es km-nél a Lengyeltóti/Fonyód csomóponton keresztül lehet.

- hasonló munkákat végeznek Hollád térségében is. A 172-es és a 177-es km között is a főváros felé vezető oldal van lezárva, a forgalom a szemközti oldalon halad irányként egy-egy sávon. A bal pálya lezárása miatt a 175-ös km-nél nem használható a Hollád/Keszthely/Zalaegerszeg csomópont. Helyette a 183-as km-nél a Sávoly/Szőkedencs csomóponton, vagy 170-es km-nél a Marcali/Balatonkeresztúr csomóponton keresztül lehet kerülni.

- Letenye felé vezető oldalon, a 206-os és a 214-es km között is cserélik a burkolatot. Várhatóan október közepéig a forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járhatóA munkavégzés miatt a Budapest felől jövők a 211-es km-nél Nagykanizsa/Gyékényes csomópontban nem tudnak letérni, és ugyanitt felhajtani sem lehet a pályára.

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon javítási munkákat végeznek, ezért az M6-os autópálya felé vezető oldalt a 79-es és a 82-es km között lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon irányonként egy-egy sávon halad.

Az M30-as autópályán, Miskolc térségében fix terelést építettek ki. A 27-es és a 29-es km között az M3-as felé vezető oldalt lezárták, a forgalom a Tornyosnémeti felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A Miskolc felől a 3-as főúton érkezők nem tudnak felhajtani az M30-as autópályára, az M3-as felé. Számukra kerülőutat jelöltek ki, a következő, Miskolc-kelet/Felsőzsolca csomóponton át.

Az M35-ös autópályán,

- az 1-es és 5-ös km között lezárták az M4-es autópálya felé tartó oldalt. A forgalom az M3-as autópálya felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

- a Berettyóújfalu irányába vezető oldalon aszfaltoznak, ezért a forgalmat a 15-ös és a 21-es km közötti szakaszon átterelik az ellenkező oldalra, ahol irányonként csak egy-egy sáv járható.

 

Főutak:

Az 1-es főúton, Mosonmagyaróvár határában, a 160-as km-nél új körforgalmú csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

2-es főúton, Dunakeszin útépítés miatt sávelhúzásos terelés lassítja az autósokat a 19-es km-nél.

3-as főúton,

- Bag és Hatvan között, az 51-es km közelében távvezetéket cserélnek. Útszűkület mellett dolgoznak, de előfordulhat, hogy néhány percre megállítják a járműveket.

- Gyöngyös határában, a 80-as km közelében, a Gyöngyöshalászra vezető út csomópontját átépítik. A munka miatt a 3-as főúton egyik irányból sem lehet Gyöngyöshalászra behajtani. A kerülőutat táblákkal jelzik.

- Miskolcon, a 186-os km-nél felújítják a vasúti felüljárót, emiatt súlykorlátozást is bevezettek. Az érintett járműveket terelőútra irányítják.

4-es főúton,

- Törökszentmiklós térségében, a 119-es km-nél új csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Fegyvernek és Kenderes között, a 133-as és a 135-ös km közötti szakaszon burkolat felújítást végeznek. A fél útpályát napközben rövid szakaszokban lezárják, a forgalmat jelzőőrök irányítják. Jelentősebb torlódás is kialakulhat, ezért érdemes néhány perces menetidő növekedéssel számolni. A több hétig tartó munkálatok során a korlátozást éjszakára és hétvégére feloldják.

Debrecenben, a Szoboszlói úton, a 223-as és a 228-as km között a lámpatesteket korszerűsítik, ezért mindkét irányban a külső sávot lezárták.

- Nyíregyházán, a 273-as km-nél új csomópontot alakítanak ki, az Újfehértó felé haladók sávlezárásra számítsanak!

Az 5-ös főúton,

Táborfalvánál a körforgalom területén dolgoznak. Az 59-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

- Kecskeméten, az Árpád körúton munkavégzés zajlik. A 86-os km-nél félpályás lezárás mellett dolgoznak.

6-os főúton, Dunaszentgyörgynél, a 121-es és a 122-es km között új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Felújítási munkák zajlanak a 8-as főúton, a városlődi völgyhídon. A 75-ös km-nél október végéig egy sávon, jelzőlámpás irányítással halad a forgalom. Az arra tartók néhány perces menetidő növekedéssel számoljanak!

A 10-es főúton, Budapest határában, a 13-as és a 14-es km között javítják a burkolatot. Mindkét oldalon útszűkület mellett dolgoznak, a reggeli és az esti csúcsidőszakban torlódásra készüljenek!

11-es főúton, Dömös átkelési szakaszán, a 49-es és az 50-es km között, vízvezetéket kötnek be. A fél útpályát felbontották, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.

23-as főúton, Kisterenye belterületén, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja az autósokat. Munkaidőben jelzőőrök irányítanak.

25-ös főúton,

- Eger belterületén, a 15-ös km-nél, a Sertekapu utca kereszteződésénél cserélik a szalagkorlátot, ezért a félpályás korlátozás van érvényben.

- Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es km között burkolatfelújítást végeznek. A főutat lezárták, a forgalmat kijelölt terelőútra irányították át.

26-os főúton,

- Sajószentpéter térségében, a 11-es km-nél csomópontépítés miatt a Sajószentpéter felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

- Ismét változik a forgalmi rend Kazincbarcikán a 26-os főút és a Múcsonyra vezető út kereszteződésében. A főúton Putnok felől csak kerülve, a Jószerencsét út-Irinyi út útvonalon lehet Miskolc felé haladni, Putnok felé viszont az újonnan megépült körforgalmon keresztül vezetik a forgalmat. Fontos információ, hogy a körforgalom mellett lévő benzinkútra csak Múcsony felől lehet be- és kihajtani.

35-ös főúton, a tiszaújvárosi hűtővízcsatorna híd dilatációs szerkezetét cserélik. A 20-as km-nél a fél útpályát lezárták.

49-es főúton, Csengersima térségében, az 55-ös és az 56-os km között aszfaltoznak, a félpályás lezárásnál jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 51-es főúton, Dunavecse közelében, a 72-es km-nél átépítik a csomópontot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrös irányításra készüljenek!

Az 52-es főúton,

- az Izsáki úton, építési munka miatt az 1-es és a 2-es km között félpályás lezárást vezettek be.

Fülöpszállás és Solt között, a 42-es és 44-es km között aszfaltozás miatt csak a fél útpálya járható.

Az 53-as főúton,

Kiskunhalason karbantartási munkák miatt az 54-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

kicsit távolabb, Pirtón a 47-es km-nél kábeleket telepítenek a burkolatba, ezért ott is csak egy sáv járható.

Az 54-es főúton, Bócsa és Jakabszállás között munkavégzés miatt a 29-es km-nél félpályán váltakozva engedik a járműveket!

Az 58-as főúton,

Pécs átkelési szakaszán az 1-es és a 2-es km-nél csatornázás miatt mindkét oldalon csak egy sáv járható.

- Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között szintén csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

63-as főúton, Vajtán, a 36-os és a 37-es km között csatornáznak, félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 66-os főúton, Pécs északi határában, a Györgytelep városrészben a 3-as km-nél, a Mánfa felé vezető oldalon megsüllyedt a burkolat, ezért a külső sávot elkerítették.

67-es főúton, Balatonszemes és Somogybabod között továbbra is építési munkákat végeznek. A 79-es és a 89-es km között a forgalom csak a Balatonszemes felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon.

Aszfaltot marnak a 76-os főúton. A 23-as és 25-ös km között félpályás lezárást vezettek be.

84-es főúton,

- Lövő településen vasúti átjárót építenek. A 93-as és 95-ös km között a főutat lezárták, kerülni a településen keresztül lehet.

- Sopron térségében a határ előtt, a 128-as km-nél útépítés miatt csak a fél útpálya járható.

87-es főúton, Kám térségében karbantartási munkákat végeznek. Az 1-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

Salgótarjánban, az Erzsébet térnél fedlapok cseréje miatt felbontották a burkolatot, ezért a 211-es főúton egy sávot lezártak.

Nagykőrös és Kecskemét Katonatelep között, a 441-es főút 20-as és a 24-es km közötti szakaszán, útépítés miatt a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

471-es főúton, Debrecen külterületén, a Nyíradony felé vezető oldalon lezárnak egy sávot az 5-ös km-nél.

 

Alsóbbrendű utak:

Heves vármegyében, Gyöngyösön, a Vachott Sándor utca Szurdokpüspöki-Gyöngyös összekötő út, (2406-os jelű út) egy hosszabb szakaszát útépítés miatt lezárták a 21-es km közelében. A forgalmat a Deák Ferenc utca - Kertész utca - Püspöki utca - Pesti út - Róbert Károly utca - Mérges utca - Koháry út útvonalon terelik el.

Komárom-Esztergom vármegyében hídjavítást végeznek a Kesztölc bekötő úton (11126-os jelű úton), az 1-es km közelében. Az utat lezárták, a forgalmat a 117-es főútra terelik.

Pest vármegyében,

- Érden, a Törökbálinti úton csomópont építési munkákat végeznek. Az Iparos utcai körforgalom és a Szövő utca közötti utat (Érd-Törökbálint összekötő utat, 8103-as jelű utat) egyirányúsították, így az csak Törökbálint felé használható. A Törökbálint felől érkezőket a környező utcákon át elterelik. A Szövő utca és a Takács utca között jelzőlámpás forgalomirányítást vezettek be, az autósokat irányonként váltakozva engedik el.

a Nagytétényt Budakeszivel összekötő úton (8102-es jelű úton)Törökbálinton a vasúti aluljárónál a Tó utca és az Őrház utca kereszteződésénél új gyalogos átkelőhelyet létesítenek. A fél útpályát lezárták a 7-es km-nél.

Taksonyban felújítás miatt lezárták a Szent Imre úti (Taksony-Kecskemét összekötő úti, 5202-es jelű úti) vasúti átjárót, kerülni az 51-es főút felé lehet.

- Felsőgödön a Duna utat (21107-es jelű utat) a Pesti út és a Mária utca között lezárták az Ilka-patak fölötti híd felújítása miatt. Sem gyalogosan, sem gépjárművel nem lehet a hídon áthaladni. A forgalmat helyben terelik el, a terelőutat sárga táblákkal jelölik.

 

Egyéb forgalomkorlátozások:

Jelentős, több hónapon át tartó felújítási munkát végeznek a magyar-szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi határátkelőhelyen, a 14-es főút végén fekvő Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, számukra a 13-as főúti monostori határhíd felé jelöltek ki kerülőutat.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

 

 

Összeállította: Czine Csongor / utinform.hu

NeurotechEU csúcstalálkozó

Az ember és a gép által írt dalokat alig tudják megkülönböztetni egymástól

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek