Belföld
2023-10-07

Szemüvegvásárlási támogatás egyszülős családoknak

Több mint 100 egyszülős gyermek szemüvegvásárlását támogatja 60 ezer forint értékben a Látás Hónapjához kapcsolódva az Egyszülős Központ - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel, miután a VarázsSzem családi napon a Semmelweis Egyetem szakmai közreműködésével ingyenes látásfelmérést szerveztek gyermekeknek.

A közlemény idézi Nagy Annát, az Egyszülős Központ vezetőjét, aki elmondta: sokszor előfordul, hogy a szülők, a tanárok azt gondolják, a gyerek nem érti az anyagot, pedig csak nem látja jól a táblát.
    Varga Péter, a Semmelweis Egyetem ellátásszervezési igazgatója a közlemény szerint felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes évente látásvizsgálaton részt venni a gyerekekkel. Októberben több optika is ingyenes látásvizsgálattal várja a felnőtteket, gyerekeket egyaránt - tette hozzá.
    A megfelelő szemüveg viselése segít a gyermek számára az iskolai teljesítmény javulásában, valamint önbizalmat ad az iskolai közösségben való aktív részvételre is - fejtette ki Varga Péter.


    A Mol-Új Európa Alapítvány támogatásával megvalósuló programban 2023. december 20-ig lehet pályázni szemüveg készítésére. A támogatás maximum bruttó 60 ezer forint egy gyermek számára készített szemüvegkeretre, illetve egy pár, szakorvos által előírt szemüveglencsére. A pályázatra a 0-14 éves gyermekek és 14-20 év közötti, középfokú, nappali tagozatos oktatásban résztvevő fiatalok jelentkezését várják - olvasható a közleményben.


    A pesti Egyszülős Központ 2018. májusban nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt öt évben a központ több mint hetvenféle szolgáltatásával több mint 28 ezer egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán.

Áder János megoldást ajánl a debreceni akkumulátorgyár vízfelhasználási problémáira

MTI

Szerző
Hasonló cikkek