Belföld
2023-08-27

Hétfőre is a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki két déli vármegyére

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két déli vármegyére hétfőre is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét első napján is.

 A meteorológiai szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, a két déli vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt hétfőre. Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt hétfőre, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.
  

  Az előrejelzés szerint vasárnap a középhőmérséklet általában 26-28 fok, az Alföldön, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és városi környezetben 29 fok körül várható. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna vármegye területén a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben, ott várhatóan 29 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet.
    Hétfőn napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. A késő délutáni, esti óráktól főleg a Dunántúlon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33-39 fok között valószínű.

A Fülöp-szigeteken több százan menekültek el a Saola tájfun keltette áradások elől

A települések nem vethetnek ki földadót a jövőben

MTI

Szerző
Hasonló cikkek