Belföld
2023-08-26

Csak lassan érkezik meg a felfrissülést hozó hidegfront

Hétfő délután éri el a nyugati tájakat, majd lelassul fölöttünk, csak a hét közepén távozik kelet, északkelet felé.

Hétfőn a nyugati tájakon már érezhető lesz a felfrissülés annak a lassan mozgó, hullámzó hidegfrontnak köszönhetően, ami szerdára keleten is véget vet a forróságnak. 

Szerdára keleten is véget ér a kánikula

A hét első napján így már több lesz a fátyolfelhő fölöttünk, délután nyugaton a gomolyfelhőzet is erősebben megnövekszik, és ott már záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok jelzik majd a front érkezését. A Dunántúlon északiasra fordul, a Dunától keletre még déli-délkeleti marad a légmozgás iránya, többfelé élénk, erős, zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. Nyugaton már 30 fok alatt, máshol még 31 és 38 fok között tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb keleten, délkeleten lesz.

Kedden fokozatosan kelet felé araszol a front, de keleten, északkeleten még marad a kánikula, az ország északkeleti csücskében 34-35 fok is lehet. A Tiszától nyugatra viszont jellemzően 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, de hideg nem lesz, a 25 fokot várhatóan mindenhol elérjük. Szeles időben lesz részünk, és többfelé kell számolni záporokkal, zivatarokkal, helyenként heves zivatarokkal, amiket

felhőszakadás, szélvihar és nagyobb méretű jég kísérhet.

Szerdára a front előreláthatóan még a keleti, északkeleti tájakon okozhat záporokat, zivatarokat. A nyugatira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk, erős lesz. Keleten is mérséklődik a kánikula, itt 28-29 fok körül, máshol 22 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.

Forrás: idokep.hu

Adom a napom.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek