Belföld
2023-06-18

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

 Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa nyugati és keleti tájain ciklonális irányítottságú a helyzet, a frontok és összeáramlási zónák mentén jellemzően záporok, zivatarok fordulnak elő helyenként kiadós csapadékot okozva. Ezzel szemben dél felől magasnyomás és magassági gerinc nyúlik be egészen Közép-Európáig. Ez a légköri képződmény meleg levegőt szállít Afrika irányából. Eredményeképpen az Ibériai-félszigeten már sokfelé 35 felett alakul a csúcsérték, sőt néhol 39 fokig melegszik fel a levegő.
    A Kárpát-medence fölé is egyre melegebb levegő érkezik a következő 36 órában, így erősödni kezd a nappali felmelegedés.

    Várható időjárás hétfő éjfélig:
    -------------------------------
    A sok napsütés mellett vasárnap az északkeleti megyékben magasabbra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, és arrafelé helyenként zápor, zivatar is kialakulhat belőlük, másutt csapadék nem várható. Az éjszaka és a hétfői nap már mindenütt csapadékmentesnek ígérkezik. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.


    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 15 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken kissé hűvösebb, míg vízpartokon, városokban enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 28 és 33 fok között valószínű.

Szépen virágzik a Lepkeoázis!

Továbbra is a legjobbak között akadémiánk

MTI

Szerző
Hasonló cikkek