Belföld
2023-04-29

Fest of Fifty a mikepércsi templomkertben

Mások mellett Goran Bregovic, a Godfater, a Palya Bea Quartet, a Parno Graszt, Tony és Roby Lakatos, a Joscho Stephan Trio ad koncertet a Fest of Fifty minifesztiválon május 25-től 28-ig a mikepércsi református templom kertjében.

 A Towerful Events sorozathoz tartozó rendezvény először lesz pünkösd idején a Hajdú-Bihar vármegyei településen - közölte a szervező Towerful Events az MTI-vel.
    A Fest of Fifty by Roby Lakatos négynapos eseményfolyamán nemcsak koncertekkel várják a közönséget, de kiállítás, performanszok, beszélgetések, különleges pálinkák, minőségi italok és ételek, valamint egy ünnepi, rendhagyó istentisztelet is színesíti a programot.
 

   A rendezvény Czapp József mikepércsi református lelkipásztor kezdeményezésére és gondozásában annak szellemében jött létre, hogy a minőségi emberi együttlét jó kiegészítője és alternatívája lehet a nagy tömegeket megmozgató fesztiváloknak.
 

   "Pünkösdkor az égi és földi szférák találkoznak egymással, hiszen a bibliai beszámoló szerint ez az az ünnep, ez az a nap, amikor az égből tüzes lángnyelvek formájában a Szentlélek alászáll és emberi testbe költözik" - idézte Czapp Józsefet a közlemény.
    Tavaly tizenhat héten keresztül léptek fel művészek a templomkert egyedi hangulatú színpadán, decemberben a templom felújított színpadán Roby Lakatos világhírű hegedűvirtuóz jótékonysági lemezbemutató koncertet tartott a lengyel Gang Tango zenekar közreműködésével. A zenész idén aktívan részt vett a Fest of Fifty szervezésében, ezért szerepel a neve az idei program címében.
 

   Az idei Fest of Fifty-n zenél többek között Goran Bregovic, aki sok év után itt lép fel újra Magyarországon. A fellépők között lesz a Godfater, a Palya Bea Quartet, a Parno Graszt, Tony és Roby Lakatos, a Joscho Stephan Trio, a Myrtill and the Swinguistiqe, illetve a Mojo és Wild Cow Sonny.
    "Az esemény zenei különlegessége nemcsak a hihetetlen fellépőknek köszönhető, hanem annak az elképzelésnek is, miszerint Roby minden fellépővel tervez néhány perc örömzenélést" - fogalmazott Czapp József.
    Az esemény részletes programja a www.towerful.hu oldalon található.
 

Vatikáni és olasz sajtó: Ferenc pápa Európa lelkét és a békét keresi magyarországi látogatásán

Elhunyt Vágó István

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek