Belföld
2021-02-25

Frissen beoltott: gyorsan és fájdalommentesen zajlik az oltás

Gyorsan és fájdalommentesen zajlott az oltás annál az idős nőnél, aki a Szent János Kórház oltópontján nyilatkozott tapasztalatiról csütörtökön.

A nő azt mondta, folyamatosan tájékozódik a vakcinákról, követi a médiát és meghallgatja az operatív törzs sajtótájékoztatóit is. Hálás a kormánynak, hogy lehetővé tette az oltást.

Az interjúból kiderült az is, hogy a 90 éves nő a Pfizer-vakcinát kapta meg, miután regisztrált a kormányzati oldalon, de nem válogatott, akár az orosz vakcinával is szívesen beoltatta volna magát.

Nyilatkozott Janecskó Mária is, a Szent János Kórház és Szakrendelő oltóközpontjának vezetője, aki azt mondta, csütörtökön a Pfizer-vakcinával oltják a háziorvosok által hozzájuk irányított - körülbelül 200 - idős embert. Elég oltóanyag áll rendelkezésre, hogy hétvégig a Pfizer-vakcinát használják.

Az orvos szerint eddig csak nagyon enyhe mellékhatásokat tapasztaltak az oltóponton, ahol eddig a Pfizer-, valamint az orosz vakcinát használták. Az utóbbi kapcsán is jók a tapasztalatok.

Nem kell eltávolítani a kétnyelvű feliratot Brassó megye székelyföldi határából

Vezető nélküli autóbuszt tesztelnek a városi közlekedésben

MTI

Szerző
Hasonló cikkek