Belföld
2023-03-22

Fékezés és megállás nélkül ütötte el a vádlott a szabályosan haladó segédmotorkerékpárost Hajdúnánáson

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az útkereszteződés előtt nem vette észre a Stop táblát, ezért lassítás és megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe.

A vádirat szerint a vádlott a munkáltatója tulajdonában lévő és általa jogszerűen használt kistehergépkocsival közlekedett Hajdúnánás belterületén 2022. november 4-én dél körüli időben. A járműben a vádlott két utast is szállított, valamennyien becsatolt biztonsági övvel közlekedtek.

Derült, tiszta, napos időben, közepes forgalomban, száraz aszfaltburkolatú úton a vádlott körülbelül 40 km/h sebességgel haladt egy útkereszteződés felé. Haladási irányában jól érzékelhetően „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési jelzőtábla volt kihelyezve. A vádlott nem vette észre a Stop táblát, ezért nem lassított, illetve nem állt meg, változatlan sebességgel behajtott az útkereszteződésbe, nem adott elsőbbséget a keresztező úton szabályosan, segédmotoros kerékpárral egyenesen haladó 72 éves sértettnek. A vádlott járművének jobb oldali első sarokrésze érintőlegesen ütközött a sértett motorkerékpárja hátsó kerekével, ettől a sértett egyensúlyát vesztette és az úton felborult. A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sorozatbordatörést és agyrázkódást szenvedett, továbbá fején és felsőtestén zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek.  A vádlott súlyos KRESZ-szabályszegésének következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben magasabb napi tétel számú pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

Győzni kell a fővárosban!

Négy magyar előadó az európai tehetségek listáján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek