Belföld
2022-02-01

Online nyílt nap

A Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság (MFFLT) 1964 óta fáradozik a beszédhanggal foglalkozó három önálló tudományág (fonetika, foniátria, logopédia) együttműködésének kialakításán, erősítésén,

. A fonetika az emberi hangokat tanulmányozó nyelvészeti ág, a foniátria az orr-fül-gégészet hangképző szervek gyógyításával foglalkozó speciális területe, a logopédia feladata a beszéd és az emberi hang fejlesztése. A Társaság tevékenyége sokrétű: segíti e három önálló szakterület között az együttműködést; támogatja a közös fejlesztéseket, kutatásokat; rendezvények és konferenciák szervezésével terjeszti a közös szemléletű módszertanokat; elősegíti ezen tudományágak eredményeinek hazai és külföldi publikálását; sokat tesz azért, hogy az új tudományos eredmények a mindennapi gyógyításban, fejlesztésben megjelenhessenek.

A nyílt napok célja, hogy közelebb hozza az érintettek számára e három tudományág célkitűzéseit, munkáját, megmutassa az együttműködésben rejlő - elsősorban gyakorlati - lehetőségeket, feltárja az általuk kutatott emberi hang rejtelmeit, problémáit, és azok kezelésének, gyógyításának sokrétű lehetőségeit.

A járvány miatt nincs lehetőségünk személyes találkozásra, ezért online keretek között szervezünk egy három alkalomból álló ingyenes nyílt nap sorozatot, melynek első napja 2022. február 5. Ezen a napon minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a társaság honlapján (https://mfflt.hu/nyiltnap/) fonetikai témájú előadás megtekintésére, valamint online konzultáció keretében foniáter szakorvos és logopédus szakember fogadja (előzetes időpontfoglalást követően) a hívásokat skype-on.

Várják azok jelentkezését, akik bizonytalanok vagy aggódnak saját vagy családtagjuk beszédhangja, ének hangja miatt, akiknek túl magas vagy túl mély a hangja, akik sokszor rekedtek, akiknek gyenge, fáradékony a hangja, akiknek műtét következtésben megváltozott a beszéde.

A részletes információkat az alábbi linken tekinthetik meg: https://mfflt.hu/skype/ Időpontot az alábbi linken tudnak foglalni: https://mfflt.hu/online-konzultacio-idopont/

A Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság (MFFLT) nyílt napjai 2022. február 5-én, március 5-én és április 9-én érhetőek el online formában.

 

A fáknak írnak emailt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek