Belföld
2021-12-07

„Már egyetlen jótett is csoda”

A „Fogvatartottak reintegrációja” projekt keretében három megyeszékhelyen (Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok) közösségi foglalkoztatók kerültek kialakításra, melyek fő feladata a szabadultak és hozzátartozók támogatása. Ez a szolgáltatás a lakosság számára is elérhető, akár álláskeresésben, akár szociális területen vagy hivatali ügyek intézésében van szükség segítségre.

A Projekt részeként jóvátételi programok is megvalósulnak. Az ilyen események lehetőséget adnak arra, hogy a szabadultak felelősséget vállaljnak a bűncselekménnyel okozott károkért, kifejezzék megbánásukat, továbbá alkalmasak a társadalom szereplőinek érzékenyítésére és az előítéleteik csökkentésére is.

2021. november 30-ig 24 bv. intézet 30 objektumában és két közösségi foglalkoztatóban 144 db jóvátételi program valósult meg

Jelen jóvátételi program keretén belül a Hajdú-Bihar Megyei Közösségi Foglalkoztató ügyfelei kézzel készített képeslapot küldtek az EMMI Debreceni Javítóintézetében ellátott fiatalkorúaknak, akik ezt az egyedi ajándékot továbbíthatják családjuk részére, kifejezve ünnepi jókívánságaikat. Emellett két szabadult bűnmegelőzési és drogprevenciós célú videóüzenetet készített az említett célcsoport részére, hangsúlyozva a törvénytisztelő magatartást és a személyes tervek, célok megvalósításának lehetőségét és fontosságát. 

Az EFOP–1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a büntetés-végrehatási szervezet reintegrációs tevékenységeivel szorosan együttműködve, azt kiegészítve valósul meg.

 

Decemberben csodák várnak a Vojtina Bábszínházban

Változik a forgalmi rend a 35-ös számú főút egy szakaszán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek