Belföld
2021-02-26

Drámai a járványhelyzet Orbán Viktor szerint

A következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma, éppen ezért kellett készültséget elrendelni a kórházakban - minderről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt. A kormányfő a Kossuth Rádiónak azt mondta, hogy az unióval lekötött vakcinák az előrejelzettnél is lassabban jönnek, ha nem lenne kínai és orosz vakcina, nagy bajban lennénk.

Drámaian romlik a járványhelyzet Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök közölte: egy nap alatt több mint 4600 fertőzöttet azonosítottak és meghalt 123 beteg.

Jelenleg már több mint 5 ezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányfő hangsúlyozta: a fertőzések száma a következő két hétben jelentősen nőni fog. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy emelt szintű készültséget rendeltek el a kórházakban. Jelenleg több mint 15 ezer szabad ágy áll rendelkezésre.

A miniszterelnök ismételten arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra. Eddig már több mint 2 és fél millóan megtették ezt. Ők Húsvétig megkaphatják legalább az első vakcinát. A kormányfő hozzátette: a magyar vakcinabeszerzés két lábon áll, az orosz és kínai vakcináknak köszönhetően nálunk lesz az Európai Unióban a legnagyobb az átoltottság.

Pénz állhat a házhoz

Férfias szakmákat űznek az idei Anyuka Szépe nyertesei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek