Belföld
2021-01-21

Szijjártó Péter 2,2 milliárd forintos veszprémi beruházást jelentett be

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be a Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A miniszter kiemelte: a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, továbbra is "Európa autóipari fellegvára" maradjon.
 A járvány hatására a vállalatok minél hatékonyabb helyszíneket keresnek fejlesztéseikhez, amely igényre Magyarország minden idők legrobusztusabb beruházásösztönző-programjával válaszolt - mutatott rá, utalva arra, hogy tavaly rekordszámú, 1434 beruházás valósult meg az országban.
  A tárcavezető megjegyezte, hogy a világban új gazdasági korszak kezdődik, Magyarország pedig ennek egyik nyertese - nem utolsó sorban a magyar-német kapcsolatoknak köszönhetően. A Magyarországon működő német világvállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, új beruházásokat hoznak az országba, minek köszönhetően mára már 300 ezer embernek adnak munkát - tette hozzá.
  A thyssenkrupp beruházása hosszú múltra nyúlik vissza, olyan stratégiai partnerségen alapul, amely 5 éve szerződéses formában is meg lett erősítve - idézte fel a miniszter. A fejlesztésnek köszönhetően a magyar mérnökök világszinten versenyképes tudásukkal alakítói lehetnek az autóipar jövőjének - tette hozzá. A vállalat súlyáról beszélve elmondta, hogy annak termékei tízből kilenc prémium autóban megtalálhatóak.
  A miniszter arra is kitért, hogy Magyarországon - néhány nyugat-európai országgal ellentétben - nincs szükség újabb korlátozásokra amiatt, hogy lassan érkezik az oltóanyag "az uniós központi beszerzés kudarca" miatt. A korlátozások feloldását akkor lehet felelősséggel megindítani, ha a veszélyeztetett csoportok beoltása megtörténik - tette hozzá.

 

 

További részletek: koronavirus.gov.hu

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése Budapesten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek