Belföld
2020-06-22

Újraindítja a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON

A koronavírus-járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban az energiavállalat is megkezdi az áram és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett. Az E.ON munkatársai azokat az ügyfeleiket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes.

A vállalat március 19-étől ideiglenesen felfüggesztette az áram-és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását, annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépések betartásához. Ezzel az energiaellátás biztosítása mellett fokozottan ügyelt ügyfelei, partnerei és munkatársai egészségére. 

Azok az ügyfeleik akiknél ebben az időszakban esedékes volt az éves elszámolás, az árammérő óraállását a cég digitális csatornáin, vagyis az applikációjukban, telefonon vagy SMS-ben, míg a gázmérő óraállását e-mailen vagy telefonon tudták bediktálni. 

A járványveszély enyhülését követő kormányzati intézkedésekkel összhangban az E.ON június 22-től újraindítja a személyes mérőóra leolvasást. Az ügyfelek éves elszámoló számlája az éves személyes leolvasások alapján készül, az ügyfelek és a vállalat közös érdeke, hogy a pontos adat rendelkezésre álljon. 

Az éves méréseket most érintő ügyfeleiknek semmi teendőjük nincs, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik. Önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az E.ON munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol pedig nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, az  E.ON munkatársai védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelve, az 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot.

Város napi baba Debrecenben

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek