Backstage
2024-01-10

A Pearl Jam új albuma „súlyosabb lesz, mint amire számítanál”

Mike McCready szerint a Pearl Jam következő albuma tartogat néhány meglepetést a rajongók számára.

A 2020-as Gigaton után várhatóan idén jelenik meg a Pearl Jam új lemeze, melynek producere az az Andrew Watt lesz, aki a frontember Eddie Vedder Earthling című szólólemezén túl olyan nevekkel dolgozott korábban, mint a Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Iggy Pop vagy épp Miley Cyrus. A Classic Rocknak adott új interjújában Mike McCready gitáros elmondta, hogyan változtatott a Pearl Jam hozzáállásán az új producerrel való közös munka.

„Amikor tavaly a stúdióban voltunk vele, rákényszerített, hogy csak játsszunk és koncentráljunk, minden egyes dalra” - mondta McCready. „A Gigatonnal ellentétben az új album nem készült olyan sokáig. Andrew úgy állt hozzánk, hogy ’nektek egy örökkévalóságig tart összerakni egy lemezt, de ezt csináljuk meg most, gyorsan.’”

McCready bevallása szerint az új anyag "sokkal súlyosabb, mint amire számítanál. Megvan benne az első pár lemezünk dallama és energiája. Andrew arra ösztönzött minket, hogy olyan keményen, dallamosan és átgondoltan játsszunk, mint már régóta nem. Matt Cameron dobolásában olyan elemeket érzek, mint amiket a Soundgardenben csinált."

„Több gitárszólóm is van” – árulta el. „Olyan dolgok, amiket már régóta nem hallottatok tőlem. Teljesen elment az eszem, mint annak idején a Temple Of The Doggal. Általában az első vagy második felvétel sikerül a legjobban, utána elkezdem túlgondolni a dolgokat, és már nincs meg az a feeling. De Andrew-nak most sikerült elkapnia a lényeget.".

McCready nem árult el címet vagy megjelenési dátumot, de azt mondta, reméli, hogy az album 2024-ben érkezik.

 

Új film

Trottel Records

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek