Backstage
2023-07-06

The HU – Megjelent a Rumble of Thunder deluxe változata

Az albumon hét új dal kapott helyet: négy akusztikus feldolgozás és három újonnan felvett szám, olyan vendégművészekkel, mint William DuVall (Alice In Chains), Serj Tankian (System of A Down), Daniel „DL” Laskiewicz (Bad Wolves) és LP (Laura Pergolizzi).

Rumble of Thunder című, nagy sikerű második albumuk kibővített verziójával rukkolt elő a napokban a mongol The HU. A Rumble of Thunder: Deluxe Album hét új dallal gazdagítja a zenekar jellegzetes, a metált tradicionális mongol hangszerekkel és énektechnikával ötvöző hangzásvilágát. A Bii Biyelgee és a Mother Nature két akusztikus verziója mellett helyet kapott a lemezen a This is Mongol és a Black Thunder újonnan felvett változata – előbbiben az Alice In Chainsből ismert William Duvall, utóbbiban pedig Serj Tankian és DL (Bad Wolves) tűnik fel vendégszereplőként.

 

"A Black Thunderen dolgoztunk a legtöbbet a Rumble of Thunder felvétele során, így a dalnak több különböző variációja is készült" – árulta el Gala, a The HU frontembere. "A dalszöveg és a videoklip sokféle jelentéssel bír, a felszínen és mélyebb szinteken egyaránt, így a Black Thunder minden verziója más és más gondolatot hordoz, DL és Serj pedig újabb rétegeket adtak hozzá szeretett dalunkhoz. DL erőteljes éneke, amelyet Serj jellegzetes hangja és egyedi örmény-amerikai stílusa egészít ki, más megvilágításba helyezi a The HU zenéjét. Reméljük, hogy a rajongóink élvezni fogják ezt a változatot, és elér hozzájuk a dal lelke."

0521487dc3bb4a6a69b5322bc44bd3de.png (760×398)

Újabb alternatív verzió készült továbbá a Mother Nature dalhoz LP közreműködésével. LP, azaz Laura Pergolizzi sikeres szólókarrierje mellett olyan előadókkal dolgozott korábban együtt, mint Cher, Rihanna, Céline Dion vagy Christina Aguilera. "Hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy csatlakozhattam a The HU gyönyörű dalához, és hozzájárulhattam néhány szóval és vokállal egy eleve csodálatos tisztelgéshez értékes bolygónk előtt" – nyilatkozta LP.

 

A The HU, mely első rock vagy metal zenekarként nyerte el az UNESCO Művész a békéért címet, a kulturális örökség és sokszínűség megőrzése mellett a környezetvédelemnek is elkötelezett híve. A Mother Nature az ember Földhöz való kapcsolatát az édesanyjával való kapcsolatához hasonlítja: a Földön mindenki egy anyától születik, és bizonyos értelemben a Föld egy másik anya, aki világra hozott minket. Mongóliában úgy tartják, hogy az anya lelke még a halála után is védelmezi gyermekét, mivel szeretete határtalan.

A The HU a Rumble of Thunder turné budapesti állomásaként július 17-én ad koncertet a Budapest Parkban.

Magyarul is megjelenik a Rammstein frontemberének verseskötete

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek