Backstage
2023-04-18

Török Ádámra emlékezik a közmédia

Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV.

A 75 éves korában elhunyt Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas előadóművészre interjúkkal és koncertműsorokkal emlékeznek a csatornák - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda az MTI-vel. A magyar progresszív rock, blues és dzsesszrock kiemelkedő alakja, Török Ádám énekes, fuvolista, dalszerző halálhírét kedden közölte családja. Április 18-án 21 óra 15 perctől az M2 Petőfi TV ismétlésben adja a Magas és Mély című műsorának Török Ádámról szóló epizódját, amelyben az énekes életének fordulópontjairól mesélt. A Jazz Akusztik: Török Ádám koncertet április 21-én 21 óra 15 perctől tűzi műsorára a csatorna. A Petőfi Rádióban a kedden 20 órakor kezdődő Petőfi Kultban szintén megemlékeznek róla.

unnamed-2.jpg (1522×1009)

Az M5 kulturális csatorna kedden 19 óra 5 perctől ismétli a Kontúr című portréműsort, amelyben Török Ádámmal kivételes életútjáról beszélgettek. A Duna 23 óra 5 perctől ismét műsorára tűzi a Hogy volt?! - Török Ádám és a Mini című epizódját, amelyben legismertebb dalaik, a Gőzhajó és a Vissza a városba történetét is megosztotta a nézőkkel. A Duna World szerdán 17 óra 30 perctől a Török Ádámról szóló Hogy volt?! című műsorral csatlakozik a megemlékezéshez.

torok_adam01.jpg (1740×1161)

A hírt fia, Török Dániel jelentette be Facebook oldalán: “Hé, ember, mondom, ember! / Az utat járom én, / mert ha nem tudnád, az út királya / voltam s maradok én! Odaát találkozunk Apa ……” 

 

címlapfotó: Fortepán, Gyulai Gaál Krisztián 

 

Így indult a hét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek