Backstage
2023-06-06

Dagad a botrány a Rammstein frontembere körül

Súlyos dolgokkal vádolják a német együttes énekesét, Till Lindemannt. Egy német lap állításai szerint a rockzenekar stábja kinézet alapján válogat nőket a közönség soraiból, akiket leitatnak, majd a frontember szexuálisan visszaél a nők helyzetével. A botrány kirobbanása óta a Rammstein zenekar is reagált a vádakra, amelyek már most hatalmas károkat okoznak az együttesnek.

Till Lindemann, a Rammstein frontembere törölte magát az Instagram oldalról, olvasható részletesen a Lángoló beszámolójában. Napok óta hangos a sajtó olyan nők beszámolójától, amiben azzal vádolják az énekest, hogy a koncertek előtti zártkörű bulikon nem csak drogot csempésztek az italukba, hanem szexuálisan is zaklatták őket, illetve másnap olyan zúzódásokkal a testükön ébredtek, amiknek nem emlékeznek az eredetére. Az énekessel már a könyvkiadója is megszakította a kapcsolatot, mint írják:

"Számunkra Till Lindemann elmozdíthatatlan határokat lépett át a nőkkel való bánásmódban. Ezért úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük együttműködésünket Till Lindemannal, mivel a bizalmi kapcsolatunk helyrehozhatatlanul elromlott" - idézi a Deutsche Welle a német kiadó, a Kiepenheuer & Witsch közleményét, akik együttérzésüket fejezték ki az erőszakot elszenvedő nők felé.

Till-Lindemann.jpg (1200×675)

Mindeközben a zenekar is kiadott egy közleményt, melyben mindenkit óvatosságra intenek és kérik, hogy ne ítéljenek elhamarkodottan. 

"Az elmúlt napok publikációi irritációt és kérdéseket keltettek a közvéleményben, és különösen a rajongóink körében. A vádak mindannyiunkat nagyon súlyosan érintettek, és rendkívül komolyan vesszük őket. Rajongóinknak azt üzenjük: fontos számunkra, hogy jól és biztonságban érezzék magukat a fellépéseinken – a színpad előtt és mögött is. Elítélünk mindenfajta támadást, és azt kérjük, ne vegyenek részt semmilyen előzetes ítélethozatalban olyanokkal szemben, akik vádat emeltek. Joguk van a véleményükhöz. De nekünk, a zenekarnak is jogunk van ahhoz, hogy ne ítéljenek el minket előre." - olvasható a bejegyzésben.

Az egész botrány akkor kezdődött, amikor Shelby Lynn, egy 24 éves ír nő elment a Rammstein turnéindító, vilniusi koncertjére, ami előtt megtudta, hogy egy Alina Makejeva nevű nő segítségével el lehet menni a zenekarral bulizni. Felvette vele a kapcsolatot, majd az ő meghívására részt vett egy koncert előtti bulin, amelyet a zenekarhoz köthető személyek szerveztek. Ott állítása szerint két italt fogyasztott el, a harmadikat, egy tequilát Till Lindemanntól kapta, aki mindenkinek töltött egyet. Szerinte valamilyen kábítószert tettek legalább az egyik italába, mert ezután máshogy viselkedett, mint egyébként az alkohol hatására szokott, drogot pedig sosem fogyaszt. Koncert közben a színpad alá vitték, hogy ott Lindemannal találkozzon (előtte azt mondták, hogy az énekessel való találkozás lehetősége nem szexuális jellegű), de ő már akkor rosszul volt. Az énekes ekkor szexuálisan közeledni akart hozzá, amihez neki nem volt kedve. Ezt Lindemann, bár dühösnek tűnt, tiszteletben tartotta, és elviharzott.

Másnap, a szállodai szobájában még mindig rosszul volt, az ágyból sem tudott felkelni. A testét a beszámolójakor nagy méretű zúzódások borítják, amelyek eredetéről fogalma sincs. Este nyolckor fogyasztotta az utolsó alkoholos italát, éjjel kettőkor még mindig hányt. 

Rammstein_at_Stadio_Olimpico_Grande_Torino_Turin_-_July_12th_2022-scaled.jpg (2560×1538)

A Lángoló részletesen foglalkozott az esettel, amely itt olvasható bővebben. 

A Rammstein július 11-én és 12-én lép fel Budapesten a Puskás Ferenc stadionban, mindkét nap teltház várja őket. 

 

Önálló balra kanyarodó sávot alakítanak ki a Bajcsy-Zsilinszkyről a Tisza István utcára

Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség kísérletében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek