Backstage
2023-03-01

We made all these MONSTERS” - Megjelent a SOLKYM legújabb dala

A Jacsó Miklós produceri szóló projektjének indult SOLKYM két év és két kislemez után tavaly élő zenekarrá formálódott és trióként kezdett koncertezni. A hamarosan érkező ötszámos minialbum már ebben a felállásban készült, így Miklós mellett már Nagy Dávid (basszusgitár, szintetizátor) és Tóth Zoltán (dob) is szerepel a felvételeken.

 

Bár az új anyag az eddigieknél jóval gitárcentrikusabbnak ígérkezik, a SOLKYMra eddig is jellemző zenei kalandozás, vagy ahogy ők mondják, “űrutazós” hangulat most is tetten érhető lesz.
A 2020-as ’S is for SOLKYM’ albumon érezhető neopszichedélia és a 2021-es ‘P.N.E.s. (Positive Nuclear Explosions)' elborultsága után a zenei repertoár most új színekkel gazdagodik: posztrockos elszállások, techno és progos riffek uralják majd az EP-t.

Sokrétegű lemezzel készülünk, ami ötlet jön, azt kipróbáljuk. Így hajlik egy triphopos intro posztmetalba, de a MONSTERS esetében sem tudnánk belőni a stílust. Örülök, hogy olyan társakra leltem, akik szintén alkotók, nem csak hangszeres háttérzenészek. Dávid és Zozó is aktív elektronikus zenei producer, együtt mégis valami posztminden rockzenét hozunk létre.” - mondja Miklós.

A harapós szintibasszussal, zajos gitárral és funkos groove-val operáló ‘we made all these MONSTERS’ egyszerre idézi meg a Prodigyt, a Justice-t és a Black Sabbathot is, mégis modernnek hat. 

A SOLKYM (LYVE TRYO) legközelebb március 24-én játszik Budapesten, a Három Hollóban az Imre fia Imre társaságában. Az este érdekessége, hogy a két zenekar frontemberei a FELÜTÉS Zenei Podcast műsorvezetői is egyben.

Rendkívüli lemezzel jelentkezik a Fonogram-díjas Amoeba zenekar

Nyilas Tünde és Bereczky Attila

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek