Backstage
2021-07-31

A SenoR töretlen

Tizennyolc év szünet után ismét együtt muzsikálnak.

A zenekar 1985-ben alakult Karcagon, egy trió formáció egészült ki még további két taggal, és így összeállt a klasszikus SenoR formáció, ami 1992-ig Szatmári Péterrel kiegészülve játszott.

A zenekar alapító tagjai: Perge Tibor, Mátyus Sándor, Balogh József, Perge Attila, Bodnár Zoltán. ’85-től megjárták az akkori zenekarok rögös útjait, kizárólag saját dalokat játszottak, a karcagi -és a környékbeli rockerek örömére. Az évek során egyre több helyen tudtak bemutatkozni, és a környéken járó, koncertező nagyzenekarok (Bikini, Ossian, Lord, Hobo) rendszeres vendégzenekarai lettek.

Töretlenül játszottak 1988-ig amíg a katonaság kezdte meggátolni a zenekar működését. Hiába jutottak be az akkor neves „Ki Mit Tud?”-ra és közel kerültek az akkor újra népszerű Nagy Feróhoz és a Garázs rádióműsorához.

Sajnos a katonaság gátolta a működést a zenekarban, teljes létszámban nem tudtak megjelenni, hiába jöttek a lehetőségek. Egészen 1992-ig tartott ez, majd leszerelés után új lendülettel próbáltak újra a színpadra állni, de szembesülniük kellett, hogy az eltelt 4 év az nagyon sok idő, sokan a közönség soraiból felnőttek, és az új szelek hatására a régi nagyok is, érdeklődés hiányában feloszlottak. Közös döntés alapján egy búcsúkoncerttel 1992-ben elbúcsúztak a közönségtől.

Eltelt 18 év, és az élet úgy adta, hogy kikerülhetetlen volt, hogy közösen újra színpadra álljanak. Egy véletlen folytán újra kapcsolatba kerültek, a Lord zenekarral és közös megbeszélés alapján közös koncertet szerveztek. A SenoR zenekar másfél év próba után tudta vállalni a fellépést. Az alapító tagok közül Mátyus Sándor kivételével mindenki civil pályán volt az elmúlt 18 évben.

Hosszú szünet után nehezen állt össze a zenekar, sajnos 40 évesen Bodnár Zoli elhunyt, Balogh József (dobos) nem tudta vállalni a felkészülést, de a többiek közösen újra megtanulták a régi dalokat kiegészülve egy billentyűssel. 2011-ben a közös LORD-SENOR koncerten újra bemutatkozott a csapat, aminek a tagjai Perge Tibor, Mátyus Sándor, Szatmári Péter, Perge Attila, Megyeri László, Raj Ferenc. Nem terveztek hosszú távra, és a zenekar tagjai közül sem tudta mindenki vállalni a közös munkát hosszútávon, így gitáros poszton többször történt tagcsere. Mátyus Sándor helyére Marosvölgyi Csaba, majd Csaba betegsége miatt Puha Krisztián érkezett. A billentyűs poszton Megyeri László helyett D. Nagy Ágnes játszott, majd ezután Perge Adrián lett a zenekar billentyűse

. A régi kapcsolatok segítségével újra lendületet vett a zenekar a mostani viszonyok között helyben, illetve az országban is sokfelé játszanak önállóan vagy vemdégzenekarként. 2016 óta a zenekar átalakult, a régi tagok nem tudták tovább vállalni a munkát, a zenekarvezető Perge Tibor, a billentyűs Perge Adrián új tagokat kerestek, akikkel folytatták a munkát.

Az új formációval első alkalommal Erdélyben játszottak, majd az évek során eljutottak sok fesztiválra, motoros rendezvényekre. A zenekar jelenlegi tagjai: Perge Tibor (ének, zenekarvezető), Lukács Imre (gitár), Elek János (gitár), Lór Timur (basszusgitár), Perge Adrián (billentyűs hangszerek, Hammond), Törőcsik István (dob). A zenekar csak saját Hard Rock dalokat játszik, amik megtalálhatóak koncert- és stúdióminőségben a YouTube-on SenoR zenekar néven. 

 

Kozák Luca elődöntőbe jutott női 100 gáton

Harminc fellépő mutatkozik be az első Debreceni Utcazene Napokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek