Ajánló
2023-10-06

Jazz Est

Kölcsey Központ Nagyterem – Jazz Est - Szabad improvizációk

A Német Kulturális Napok október 6-ai napján a Jazz Est keretin belül egy, olyan zenésztársulat várja a közönséget, amely összehozza az európai jazztörténet egyik legfontosabb alakját a hazai szabadzenei szcéna két meghatározó képviselőjével, hogy együtt alkossanak egyedülálló zenei élményt.

 Október 6. 19:30 – Kölcsey Központ Nagyterem – Jazz Est - Szabad improvizációk

 Jelentkezni az allindebrecen@gmail.com e-mail címen lehet!

 Az ültetés érkezésisorrend alapján történik!

 Alexander von Schlippenbach – zongora: Alexander von Schlippenbach neve szinte egyenértékű a free jazz és az avantgárd zenei világával. Zenéjében a szabad improvizáció és a kortárs klasszikus zene elemek harmonikusan ötvöződnek. Schlippenbach hosszú karrierje során számos zenekart alapított és olyan kiváló zenészekkel dolgozott együtt, mint Evan Parker és Paul Lovens.

 Ajtai Péter – nagybőgő: Ajtai Péter a fiatal jazz generáció egyik kiemelkedő alakja, aki a hagyományokkal és a konvenciókkal szakítva egyedi hangzásvilágú zenéket alkot. Együttműködött olyan neves zenészekkel, mint Hamid Drake és Alexander von Schlippenbach, és a hazai avantgárd zenei színtér meghatározó személyisége.

 Gyárfás Attila – dob: Gyárfás Attila dobos és zeneszerző, aki a szabad improvizáció és az egyedi hangzáskeresés iránti szenvedélyét hozza magával a színpadra. Zenekarvezetőként és szóló előadóként is tevékenykedik, és számos kiemelkedő lemezen szerepel.

 A koncert ingyenes!

Civaqua

Negyven évesek a debreceni növénytermesztési tartamkísérletek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek