Sport
2024-03-27

Ez most békés Csaba volt!

Hogy a költőt idézzük: "régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban"? Mert ez a keleti, kézi derbi már nem hasonlított sem játékban, sem hangulatában a hajdaniakéhoz.

Egyik csapat a bajnoki bronzért hajt - miközben meghódította Európát - míg a másik - húsvét közeledvén - a Feltámadást tűzte ki célul. Utóbbi nemigen jön már össze a viharsarkiaknak. A drukkerek sem ugyanazok. Vendég oldalon alig voltak, a hazai ultrák - megszámoltam - huszonketten, fehér pólóban üvöltötték a rigmust, itt-ott rasszista felhangokkal, ami miatt a helyi műsorközlő figyelmeztette is őket.

Rendőr alig volt a környéken, a büfé szegényes, lila monoklit is csak egyetlen szurkoló viselt, aki akkor jött a fogorvostól, és közölte, tízezerért megszabadult a bal kettestől, az injekció miatt lett színes.

Ennyi volt a háttér. A Békéscsaba - DVSC SCHAEFFLER "rangadón" mindössze tizenhét másodpercig vezetett a vendéglátó társaság. Úgy a hetedik perc környékén. Előtte a Loki már a kezdés után átrobogott az ellenfélen, még tartott a Vipers elleni hév. Pillanatok alatt 4-1-re vezettek a debreceniek, de aztán visszább vettek a norvég tempóból. Ekkor csinált egy 4-0-ás rohamot a Csaba. Ennyi, és nem több. Helyreállt a rend, a tudásbéli differencia még úgyis, hogy nem kellett megszaggatni az istrángot. A félidő már biztos DVSC vezetéssel zárult.

Szünet után sem változott semmi. Amikort a piros-fehérek magasabb fokozatba tették a váltót, a lilák nem tudtak mit kezdeni a gyorsulással. Szerencséjük volt, hogy a hajdúsági szélsők néha pontatlanok voltak, ellenük a kapuban az egykori debreceni, Pásztor Bettina többször parádézott. De ez is kevés volt a sikerükhöz. A vége kellemes edző meccsre sikeredett, biztos DVSC győzelemmel.

Egy nagy menetelés - egyenlőre - lezárult a hölgyek számára, most van akinek lesz ideje pár napot pihenni, de többen a válogatottban kötelesek teljesíteni, mert következik a Főnixben az olimpiai selejtező április 11-én. Ahol Kamerun, Svédország és Japán ellenében kell megvenni a párizsi repjegyeket.

Bajnoki legközelebb április 21-én lesz a Hódosban. Érkezik az a Mosonmagyaróvár, amelyik szintén a dobogóért hajt. De mi jobbak vagyunk!

 

Női kézilabda bajnoki mérkőzés:

Békéscsaba - DVSC SCHAEFFLER 25-32 (13-16)

 

Weisz György

 

Future of Debrecen

Bérbe vett egy szerszámgépet, majd eladta

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek