Sport
2024-03-25

Elődöntős a DEAC röplabdacsapata

Összejött a történelmi siker, a Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a legjobb négy közé jutottak az Extraligában. A lányok is győzelemmel zárták a hétvégét és nyertek a labdarúgók is. Kikaptak ugyanakkor a kosárlabdázók, a kézilabdázók és a női futsalosok.

Kosárlabda
Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata a Budapesti Honvédtól a Tippmix Férfi NB I. A 25. fordulójában. Tizenkét másodperccel a vége előtt ugyan Willamson hárompontosával még egyenlített a Mandics-csapat, ám a dudaszó pillanatában végül a maguk javára fordították a vendégek a találkozót, amelynek vége 73-75 lett.

- Olyan utolsó pillanatos dobásról beszélünk, melynél nehezebbet nem igazán lehet kialakítani, de nem csupán ez okozta a vesztünket. Esélyt adtunk a Honvédnak a felzárkózásra, kihagytunk tizenhárom büntetőt és tizenöt labdát eladtunk. Ezzel szemben ellenfelünk kevesebbszer hibázott. Igazából ez a két dolog vezetett ilyen végkimenetelhez. Küzdöttünk, nem adtuk fel, erre nem lehet panasz, de a már említett fontos tényezők miatt most nem sikerült jól teljesítenünk – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdacsapata péntek este lezárta a Pénzügyőr elleni párharcot és ezzel az Extraliga elődöntőjébe jutott. A negyeddöntő harmadik meccsének első két játékrésze úgy alakult, ahogy reméltük, majd a harmadik szettben szépítettek a fővárosiak, de szerencsére a negyedik etapban megint az egyetemisták akarata érvényesült. Mindenki kivette a részét a 3:1-es győzelemből, így érthetően Fodor Antal vezetőedző is elégedett volt.

– Nagyon örülünk, hogy végre összejött az elődöntőbe jutás. Az előző két évben sajnos több balszerencsés tényező miatt nem tudtuk sikerrel venni a negyeddöntőt, ezúttal azonban ott leszünk a négy között. A fináléért a székesfehérváriakkal küzdhetünk meg, szoros meccseket várok, reményeim szerint lesz esélyünk a továbbjutásra. Végre átszakadhatnak a lelki gátak, ennek köszönhetően pedig a tudásuk legjavát nyújthatják a srácok. Az, hogy ez mire elegendő, majd kiderül – fogalmazott Fodor Antal vezetőedző.

Női röplabdázóink vasárnap Salgótarjánban vizitáltak az NB II Kelet alsóházi rájátszásában. Kuszkó Zsolt tanítványai 3:0 arányban nyertek, ennek köszönhetően az élen állnak a tabellán.

Futsal
A DEAC női futsalosai az NB I-es alapszakasz-elsőség szempontjából döntő fontossággal bíró meccset játszottak vasárnap a TFSE otthonában. Együttesünk két ponttal előzte meg a tabellán a fővárosiakat, így Quirikó Vivien tanítványainak a döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy a bajnokság alapszakaszában az élén zárjon. Ez sajnos nem jött össze, a szezon során először kikaptak a fekete-fehérek, a mérkőzést 4-2-re nyerték a hazaiak, így ők az alapszakaszgyőztesek. A DEAC így is az elődöntőbe jutott, ahol a Tolnával játszik majd a fináléért.

– Érthetetlenül tompán kezdtük a mérkőzést és sajnos csak néhány olyan periódus volt, amikor sebességet tudtunk váltani akár védekezésben, akár támadásban. Az első félidőben olyan gólokat kaptunk, amelyek koncentrációval és kommunikációval elkerülhetők lettek volna. A második játékrészben sikerült feljönnünk egy gólra, ez mentálisan adott egy löketet, de miután megkaptuk a negyedik találatot, nehéz helyzetbe kerültünk. Az utolsó öt percre átálltunk öt a négy elleni játékra, de szerencsénk sem volt, hiába akadt két óriási lehetőségünk is, kis túlzással a gólvonalról sem tudtunk betalálni. Így várhatóan a nehezebb út vár ránk az elődöntőben, hiszen a Tolnával kell megmérkőznünk a döntőbe jutásért – összegzett vezetőedzőnk, Quirikó Vivien vezetőedző.

Labdarúgás
A DEAC labdarúgócsapata vasárnap délután a sereghajtó Gyöngyösi AK vendége volt az NB III Északkeleti csoportjában. A találkozón Soltász János 36. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek a hajdúságiak.

– Nem volt igazán szép a játék, inkább küzdelmes mérkőzést láthattunk. Ezt tette lehetővé a pálya talaja és nagyjából erre is számítottunk. Sikerült vezetést szereznünk az első félidőben, s a folytatásban volt sanszunk arra, hogy bebiztosítsuk a győzelmünket. A második gólt nem sikerült meglőnünk, ezért kicsit feszült volt a találkozó vége. Örülünk a három pontnak és készülünk a következő összecsapásra – értékelt a DEAC vezetőedzője, Urbin Péter.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Rákosmente csarnokában vizitált az NBI/B 22. fordulójában. A hazaiak a legutóbbi három meccsüket megnyerték, ezzel szemben Mándi Norbert tanítványai az előző két fordulóban kikaptak. A DEAC rossz sorozata sajnos nem szakadt meg, mivel a fővárosiak nyertek 31-28-ra.

Festival d’Italiano Debrecenben

A Majomember

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek