Gazdaság
2022-09-10

Az ÉVOSZ szervezésében fiatal végzős szakmunkások tanulnak Franciaországban

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szervezésében fiatal végzős szakmunkások, köztük ácsok, kőművesek, asztalosok és burkolók fejleszthetik tovább szakmai tudásukat az ErasmusPro Programban szeptembertől a francia Les Compagnons Du Devoir szakképző intézményben - közölte (ÉVOSZ) az MTI-vel.

Az ÉVOSZ és a Les Compagnons de Devoir együttműködésében eddig 145 végzős - kőműves, ács, asztalos, tetőfedő, kőfaragó és szárazépítő - szakmunkás vett részt valamilyen továbbképzésen.
    A Les Compagnons de Devoir párizsi központú, a francia állami szakképzőrendszerrel párhuzamosan működő, országos hálózattal rendelkező szakképző intézmény. A Compagnon oktatási elvének alappilléreit a szakmai oktatás, emberformálás és értékteremtés jelenti, mesterképzésük alapja pedig az utazás, azaz a mesterlegények négy-öt évig tartó szervezett vándorlásának biztosítása - írták a közleményben.
    Kiemelték, az ÉVOSZ továbbképző projektjeit három fő célcsoportnak szervezi. Az ország különböző építőipari szakképző intézményeiben dolgozó szaktanároknak, valamint gyakorlati oktatóknak németországi és ausztriai gyakorlati továbbképzéseket biztosítanak. A szakképzési szakértőknek tanulmányutakat szerveznek. A végzős szakmunkástanulóknak külföldi továbbképzésre, szakmai gyakorlatra adnak lehetőséget - közölte a szakmai szervezet.
 

A 20 éves Kowalsky meg a Vega jövőre a Sportarénában ünnepel

Fölényesen nyert a DEAC

MTI

Szerző
Hasonló cikkek