Debrecen
2023-05-09

H i! T e c h G i r l s i n D e b r e c e n!

A STEM pályák népszerűsítése, high-tech cégek élményszerű bemutatása és a pályaválasztás megkönnyítése érdekében középiskolás lányoknak szervezett külön programsorozatot Debrecenben működő svájci vállalatok.

A Neopac Hungary Kft. és a Sensirion Hungary Kft. számos debreceni lakosnak biztosít munkát olyan ágazatokban, amelyek speciális tudást igényelnek. Ezért a svájci cégek úgy döntöttek, hogy saját lehetőségeiknek megfelelően egy közös rendezvénnyel járulnak hozzá ahhoz, hogy minél több lány/nő találja vonzónak a tech jellegű szakmákat. A program a pályaválasztásban is nagy segítség lehet a diákok számára. Általános tapasztalat, hogy világszerte hiány van mérnökökből, illetve a mérnöki pályát választók között még mindig nagyon alacsony a nők aránya. A Neopac és Sensirion ezért is szervezte meg a H i! T e c h G i r l s i n D e b r e c e n! programot.

- Ha a hölgyek ugyanolyan arányban lennének mérnökök, mint a fiúk, akkor talán ez a hiány már nem is létezne. Ráadásul nehéz bevallanom, de szerintem a női mérnökök precízebbek. – mondta Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője.

- Mindkét cég folyamatosan fejlődik, bővül ezért folyamosan új alkalmazottakra van szükségünk és szerettük volna azt a paradigmát megtörni, hogy bizonyos műszaki cégeknél főleg férfi munkavállalókkal tudunk együtt dolgozni - hangsúlyozta Oláh Csaba, a Neopac Hungary Kft. ügyvezetője.

 A hagyományteremtőnek szánt rendezvényen csaknem negyven középiskolás lány vett részt.

BLUES from HELL

Hatvan év 60 debreceni dala 56. rész

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek