Debrecen
2023-02-22

Mozduljunk ki a komfortzónánkból és merjünk játszani!

Érdeklődő és feltűnően sokrétű közönség várta Debrecenben Csepregi Gábort, az MCC fantasztikusan energikus és motiváló vendégoktatóját február 15-én szerdán este. Érthető a kiemelt figyelem, ugyanis egy nem mindennapi témát, a mindennapi élethez való játékos attitűd kérdését mutatta be a professzor.

A filozófus több, igazán szemléletes példa kíséretében rávilágított, az emberből elvész a játékosság azzal, hogy felnő. A játékot gyerekesnek tartjuk: „Egy érett felnőtt viselkedjen felnőttként!”, pedig a játék a mindennapjaink része. Az életünk minden aspektusát meghatározza a játékosság. Játszunk előadáson, mikor a tollat forgatjuk a kezünkben, és játszunk a lábunkkal unalmunkban, mikor a vonatra várunk. Azok az emberek, akik játékosan élik az életüket boldogabbak és kreatívabbak, mint mások, ezáltal teljesebb is az életük. Ez a szemlélet segít abban, hogy meglássuk az élet naposabb oldalát a nehézségek mellett, így könnyebben leküzdhetjük az akadályokat, gazdagabbá tehetjük a sokszor kiüresedett emberi kapcsolatainkat.

A kockázatvállalást az emberi természet egy vakmerő cselekedetként könyveli el sok esetben, de a bizonytalan helyzetek a kellően játékos hozzáállással fantasztikus lehetőségeket is rejthetnek magukban.

 

„Próbáljuk ki, és meglátjuk, működik-e vagy sem” – új munka, találkozás egy szimpatikus ismeretlennel vagy egy spontán utazás, mind kockázatot, ugyanakkor a lehetőség reményét hordozzák magukban.

A humor megkerülhetetlen része az ember jellemének.  A különbségek, a különbözőségek, az egyenetlenségek erőfeszítés nélküli felismerése. Vicceket mesélünk, gyakorlatias poénokkal lepjük meg embertársainkat, humoros megjegyzéseket viszünk be beszédünkbe, előadásunkba. A szakértő véleménye szerint a humor az élet esszenciája, amivel a közönség nevetve és taps kíséretében értett egyet.

Dr. Csepregi Gábor kiemelte: Merjünk kimozdulni a normákból, merjünk spontának, nyitottak és játékosak lenni az élet minden területén, és ez egy nem várt, új és minőségibb életszemléletet fog elhozni számunkra.

 

Ozzy, koncertek nélkül PlayStation függő lett (VIDEÓ)

Apolló mozi

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek