Debrecen
2020-06-13

Pallagon épülhet meg a velodrom

Eldőlt, hogy Pallagon épülhet meg a debreceni velodrom. A döntés része, a héten bejelentett Debrecen 2030 programnak és jelentős mértékben erősíti a debreceni kerékpársportot.

2018 nyarán jelentették be, hogy fedett kerékpáros körpálya, azaz velodrom épül Debrecenben. A június 12-én megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány úgy döntött, hogy a több lehetséges helyszín közül a pallagi a befutó. Az előkészítésre és tervezésre a kormány a Beruházási Ügynökség számára 453 millió forint keretet biztosít, az első 226 milliós részletet pedig már idén a rendelkezésükre bocsátják.  A kormány egyetért azzal, hogy a velodrom a telket biztosító debreceni önkormányzat tulajdonába kerüljön és az üzemeltető pedig a Debreceni Sportcentrum Kft. legyen.

A debreceni kerékpáros körpálya nem csupán edzésre és oktatásra lesz használható, hanem országos és nemzetközi versenyeket is lehet majd rendezni, mivel lelátói is lesznek.  Papp László Debrecen polgármestere szerint, ez jelentősen növelni fogja majd a debreceni kerékpársport lehetőségeit. 

Pallagon a 017/1 helyszínrajzi számú területen épül fel a velodrom, amelynek szomszédságában a Magyar Kerékpáros Szövetség állami forrásból, 400 millió forintból építi meg a Debreceni Kerékpáros Központot. A Kerékpáros Központban a tervek szerint lesz még országúti edzőkör, mountainbike pálya, BMX/Triál park és BMX mobil pumpa pálya is. 

Az önkormányzat ezeken túl a Tócóvölgyben egy extrémsport parkot is épít majd a Derék utca 33.szám alatti területre. 

Köszönet azoknak akik segítettek a koronavírus elleni védekezésben

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek