Belföld
2021-04-13

Több mint 400 ezer adag oltóanyag érkezik kedden Magyarországra

Pfizer, Szputnyik, Janssen és AstraZeneca vakcinák érkeznek.

Összesen több mint 400 ezer adag koronavírus elleni oltóanyag érkezik a hét első felében Magyarországra. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy kedden 248 040 adag Pfizer/BioNTech és 28 800 adag Janssen vakcina érkezik hazánkba.

A Johnson&Johnson egydózisú adenovírus vakcinája már meg is érkezett, erről Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője már a keddi operatív törzs sajtótájékoztatón beszélt. Mint elmondta, a szállítmány fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el. Elmondta, a tervek szerint a Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre, és várhatóan hétfőn kezdik meg az oltást.

Eközben hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy kedden újabb 140 ezer adag Szputnyik V második oltás érkezik hazánkba. Így összesen több mint 416 ezer adag oltás érkezik Magyarországra, emellett pedig AstraZeneca oltást is várnak hazánkba.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jelentősen nőtt a pedagógusok beoltottságának aránya

Művészeti sikerek az OTDK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek