Sport
2024-05-04

A jót akarni kell!

Váci Mihály sorai jutottak eszembe a DEAC - Sopron férfi kosárlabda mérkőzés ötödik percében. Akkor, amikor látszott a nézőtérről, hogy az egyetemisták közül néhányan már szabadságra mentek. Fejben egészen biztosan. A mellettem ülő törzsszurkoló kérdezte, erről mit fogsz írni? Talán folytatom a költő szavaival: "Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!

És ez hiányzik hetek óta Mócsánékból. Amikor az ötödik, ZTE elleni derbin a csapatkapitány a gyűrűre dobta a döntő labdát, és azzal eldőlt, hogy nincs final four, elszállt a srácokból a hit, az alázat, a lelkesedés, a közönség iránti tisztelet. Ez pedig baj. Sőt Bűn! Voltak páran, akik a Honvéd elleni két találkozón, és a szombati, Sopron elleni mérkőzésen is látványosan csalták a játékot. Edwin és Buljevic levezetett, a társak sem topformában dobálták körbe a gyűrűt. Mert bele ritkán találtak.
 
Tessenek elhinni így volt. A tét ezen a délutánon az volt, hogy hetedik, vagy nyolcadik helyen végez az együttes az idei bajnoki szezonban. Nem mindegy? De! Teljesen! Csak a hogyan bosszant. A szakemberek biztosan megtalálják majd a kérdésekre a választ, de az is mindegy, mert az egy esztendőre szerződött "sztárok" tovább lépnek, ergo, nem lesz kitől kérdezni.
 
A meccs egyébként úgy indult, hogy a kisalföldi kis ember, Nichols, szórt egy ötöst, és el is dőlt a derbi. Pedik kosarasoknál ez nem előny. Pont a DEAC volt anno példa - az Alba ellen - még húsz pontos hátrányt is ledolgoztak. Most öttel sem birkóztak meg. Nemcsak a pontokban, de az öt soproni kosarassal sem. Így aztán az első negyedet már tizenhat egységgel zárták a vendégek.
 
A hátralévő háromszor tíz percben egyetlen minutumig sem tette kétségesség az SKC sikerét a hajdúsági kvintett. a vége tizenkét pontos zakó lett.
A két győzelemig tartó párharc másdodik felvonására kedden kerül sor a hűség városában. És nagy tétbe mernék fogadni, hogy ők nem akarnak még egyszer ezer kilométert utazni, ha otthon kikapnak.
Ez a bajnoki év elment. Talán a következőben sikerül. Mert Váci Mihály is azt írja: "Nem elég álmodozni. Egy nagy-nagy álom kell!"
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport rájátszás az 5-8. helyért:
DEAC - Soproni KC 68 - 80 (16-30, 14-11, 23-28, 15-11)
 
Legjobb dobók: Mócsán 14, Williamson 14, Drenovac 11, illetve Nichols 17, Gil 12, Sidibe 11.
 
Weisz György

Sportszerviz

Emelkedett a héten a BUX

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek