Debrecen
2024-04-22

Elhunyt Szentgyörgyi János

A Pro Urbe-díjas újságíró, a Kenézy Gyula Kórház egykori sajtóreferense 76 évet élt.

Szentgyörgyi János halálhíréről a Debreceni Hospice Ház Alapítvány számolt be.   

“Szentgyörgyi János a kezdetektől tagja volt a Debreceni Hospice Ház Alapítványnak. Megbízható, lelkes, segítőkész hozzáállása sokat jelentett a kezdeti időszakban, amikor minden segítő kéz fontos volt, hogy elindulhasson a hospice-palliatív ellátás Debrecenben.

Ismert volt a kultúra, a közösségek iránti szeretete, a nyílt kommunikáció mentén hasznos kapcsolatteremtő ereje, amelyet betegen is igyekezett életben tartani.

Szeretett élni, tudott küzdeni és nehezen tudott fontos dolgokat elengedni, talán a saját életét a legnehezebben.

Hiányozni fog mosolya, pozitív szemlélete, ahogy mindig igyekezett megoldani az előtte álló feladatokat, még ha azok oly megoldhatatlannak tűntek is.

Szeretettel búcsúzunk, búcsúzom, Jancsi, megköszönve a bizalmadat és azt, hogy az életvégi emberi méltóságért dolgozhattunk együtt a gyógyíthatatlan daganatos betegekért.”

/Porkoláb Gyöngyi, a DHHA kuratóriumi elnöke/

Szentgyörgyi János, Pro Urbe díjas újságíró 2024. április 21-én hunyt el. Mély fájdalommal fejezzük ki részvétünket családtagjainak.

Szentgyörgyi  János éveken át készítette portré műsorokat Debrecen közéletének ismert és ismeretlen szereplőiről az FM90 Campus Rádió jogelődjének a Friss Rádiónak. . 

A fotó 60.-ik születésnapján készült a Friss Rádió szerkesztőségében. 

Medikus Kupa: sport, barátságok, élmények

Fókuszban a tudományos kapcsolatok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek