Házi szaloncukor
Marcipános szaloncukor 20 perc alatt, ez lesz az idei kedvenc édesség
A házi szaloncukor készítése igazi karácsonyi élmény, amely egyszerre kreatív, gyors és varázslatos. A szaloncukor készítése során a klasszikus ízeket is új formába önthetjük, például egy mennyei marcipános szaloncukor segítségével. A marcipán és a narancs találkozása az ünnepek egyik legfinomabb párosítása, ezért nem véletlen, hogy sok családban ez a kedvenc karácsonyi íz. A szaloncukor készítése házilag néhány lépésben megoldható, és sokkal finomabb, mint a bolti alternatívák. A narancsos–marcipános töltelék illatos, puha és gazdag, az étcsokoládé-bevonat pedig tökéletesen kerekíti az ízeket. Ez a marcipános szaloncukor nemcsak mutatós, de ajándéknak is tökéletes. A marcipán a karácsonyi desszertek egyik legnépszerűbb alapanyaga, hiszen egyszerre lágy, édes és elegáns. A kandírozott narancshéj friss citrusossága még tovább emeli az édesség szintjét, miközben a csokoládé roppanós külsőt ad neki. A házi szaloncukor készítése így gyors, finom és nagyon ünnepi. Hozzávalók (20–25 szemhez): 150 g natúr marcipánmassza, 50 g kandírozott narancshéj, 1 ek porcukor (a gyúráshoz), 150 g min. 65%-os étcsokoládé. Elkészítés: A marcipánmasszát nagylyukú reszelőn reszeljük le. A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra, majd porcukros kézzel gyúrjuk össze a marcipánnal. Formázzunk a masszából ovális szaloncukor-alapokat. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg. A marcipános falatokat villával mártsuk bele, az edény szélén húzzuk le a felesleget, majd sütőpapírra téve hagyjuk teljesen megdermedni. Elkészítési idő: 20 perc. A szaloncukor világában számos praktikus és izgalmas tudnivaló akad. Sokan már előre tájékozódnak egy átfogó szaloncukor vásárlási kisokos segítségével, hogy megtudják, mely ízek és típusok a legkedveltebbek. A hagyomány kedvelői számára különösen érdekes lehet a szaloncukor meséje, amely bemutatja, hogyan vált ez az édesség a magyar karácsony ikonikus darabjává. Az ünnepi időszak desszertkínálata a szaloncukron kívül is nagyon sokszínű: válogathatunk más országok karácsonyi süteményei közül, amelyek inspirációt adhatnak saját ünnepi menünk összeállításához. A világ kedvenc karácsonyi édességei mellett persze készíthetünk olyan finomságokat is, amelyek az egészségünknek is jót tesznek.
forrás: life.hu