Sport
2024-03-30

Három a kissrác

Schubert daljátékára, a Három a kislányra hajazva jutott eszembe a fenti cím, a DVSC kisvárdai sikerét követően. Magabiztos győzelmet aratott ugyanis a Loki, a vendég gólokat a mezőny három legalacsonyabb termetű focistája szerezte.

Pedig a szabolcsiaknak talán az utolsó esélyük lett volna egy esetleges első osztályú hosszabbításra ha nyernek a kora délutáni derbin. Igazgatójuk, Révész Attila már a hét elején úgy nyilatkozott, ő feladta az NB I-et, készülnek a második vonalra. A hajdúságiaknak létfontosságú volt a siker, mert akkor közelebb kerülhettek az áhított dobogó alsó fokához, amin most a Fehérvár foglal helyet. És ne feledjük, utóbbi csapat még jön a Nagyerdei Stadionba tavasszal.
 
Úgy indult a találkozó, hogy nem örült a vendég szurkoló tábor. A Loki jobb oldali védelme kihagyott egy pillanatra az ötödik percben. Üres lett a szél, jól fejlődtek fel a várdai támadók, az alapvonal közeléből visszagurított labda Mesanovic elé került, aki tizenkét méterről, egy nem túl erős lövést eresztett el. A labda megpattant a behúzódott Baranyain, Megyeri tehetetlen volt. 1-0 a Feczkó legénységnek. Hidegzuhany debreceni szempontból a március végi nyárban.
 
Szerencsére nem omlott össze a csapat, a vendéglátók sem igazán erőltették a rohamokat. Az viszont tény, hogy hajdúsági szempontból lassúnak tűnt a tili-toli. Próbálkoztak Bárányék, de vagy a lövéseik pattantak le a védőkről, vagy túl variálták a dolgot. Így jött el a 39. perc. Dzsudzsák pazar labdát ívelt balról a másik oldalon futó Vajda elé. A minap az U21-től visszatérő támadó öt kisvárdai között jobbal átvette, csinált egy cselt befelé, majd ballal a felsőbe tekert. Szépségdíjas egyenlítő találat. Szünetig nem is változott semmi.
 
A második félidőben néha felbillent a pálya. A DVSC 65-35 arányban birtokolta a játékszert. Tetszetősen fociztak a legények. Sorra alakították ki a helyzeteket - elsősorban Domingues - de azok kimaradtak. Egészen az 54. percig. Ekkor ismét a csapatkapitány villant, felnézett, és a fentebb említett Domingues fejére varázsolta a bőrt. Még meg is kérdezte: jó lesz így? Brandon pedig bólintott. Fordított a csapat. Az már csak hab volt a tortán, amikor a csereként beállt Manrique ballal belőtte a harmadikat.
 
A győzelmet sosem kell magyarázni. Ezt sem. Most jön két hazai találkozó egymás után. Először az MTK, majd a Kecskemét érkezik. Lehet folytatni a megkezdett szériát. Mert az utolsó két forduló mérlege: hat pont, nyolc rúgott, és két kapott gól. Kell ennél több? Igen! A rúgottakból!
 
OTP Bank Liga 26. forduló:
Kisvárda Master Good - DVSC 1-3 (1-1)
 
Weisz György

Közönségtalálkozó Debrecenben – tudósítás

A leggyorsabb gól?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek