Sport
2024-03-05

Kezdődik a rájátszás a jégkorongozóknál

A DEAC jégkorong csapata múlt héten, a Dunaújváros ellen aratott két nagyarányú győzelemmel (6-1, illetve 1-8) fejezte be alapszakaszbéli szereplését az Erste Ligában. Az egyetemi alakulat a nyolcadik helyen zárt, így bejutott a rájátszásba, ahol első ellenfele a Ferencváros lesz.

A csapat elég döcögősen kezdte a szezont, többek között pont a Ferencváros ellen egy 10-2-es vereséggel rajtoltak. Az alapszakaszban tapasztaltakról Vaszjunyin Artyom vezetőedző elmondta, hogy a hullámzó teljesítmény decemberre stabilizálódott, ami annak tudható be, hogy a kezdés előtt a játékoskeret jórésze kicserélődött, így elölről kellett összerakni a csapatot. A válogatott szünet után állt össze igazán a csapat játéka: ekkorra mindenki megértette, hogy mi a feladata és a korábban eltervezett játékfilozófiát is sikerült átültetni a gyakorlatba.

A rájátszásban a Ferencváros lesz az első ellenfél, mely ellen többször is megmérkőzött az együttes a szezon során. Vaszjunyin nem a korábbi 10-2-es vereségből indul ki, hiszen szerinte itt csak arról volt szó, hogy a játékosok nagyon meg akarták mutatni mire képesek és ez a túlbuzgóság vezetett ahhoz, hogy fejben szétestek. Úgy véli, hogy a play-off nem feltétlenül a látványos hokiról szól, hanem az a legfontosabb, hogy ki hibázik kevesebbet.

„A srácokon múlik, hogy mennyire képesek fókuszálni és a könnyű hibákat elkerülni, főleg a Fradi ellen, akik könyörtelenül kihasználják ezeket” – tette hozzá.

A vezetőedző elmondta, hogy az utolsó meccseken nehéz volt kísérletezni, mivel az FTC teljesen más szintű csapat, mint a Dunaújváros: minden soruk erős, még a negyedikből is kiváló játékosok léphetnek jégre. Emellett az ellenfél komoly rájátszásbeli tapasztalattal rendelkezik, míg „nálunk pedig sokan vannak, akiknek ez lesz az első igazi play-off-os élménye” – emelte ki. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen tudtak készülni a zöld-fehérekre, ahol vissza is tudtak jönni a meccsbe, ami a csapat harcos játékát és erejét mutatja.

„A minimum elvárás, hogy mindenki küzdjön végig, nem szeretnénk olyan csapat lenni, aki hamar feladja. A történelemben többször láttunk már rá példát, hogy egy alapszakaszban utolsó gárda kiejtette az elsőt, ebben bízunk mi is, ehhez pedig a védekezés lesz a kulcs” – zárta gondolatait Vaszjunyin Artyom.

Molnár Dávid, a DEAC csapatkapitánya az öltözői hangulatról elmondta, hogy a két DAB elleni siker nagy löketet adott a csapatnak. „Megtaláltuk a játékunkat a lényegre, a rájátszásra és bízom benne, hogy ugyanezzel az elánnal tudjuk folytatni” – mondta. A Ferencváros ellen nem számít könnyű párharcra, de szerinte képesek lehetnek megfogni a rekordbajnokot.

Hetényi Zoltán, a Debreceni Egyetem alakulatának kapusa arról beszélt, hogy az ellenfél nagyon jó lövő játékosokkal rendelkezik, ezért a legfontosabb, hogy „igyekezzünk a védő harmadban kevés helyzetet engedni nekik és a lehető legtöbb lövést blokkoljuk” – szögezte le.

Harsányi Gábor

A DEAC is csatlakozik az országos toborzóhoz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek