Sport
2024-02-24

Káprá(ly)zott a játékvezető szeme

Nem tudunk szó nélkül elmenni a szombat esti, DVSC - Puskás Akadémia mérkőzés bírájának tevékenykedése mellett. A mai, hazai foci világában az én értékítéletem szerint, - a derbi óta, - van jó játékvezető, van rossz, és van Káprály Mihály.

Aki ugyan ténykedésével nem befolyásolta döntően a mérkőzés eredményét, de olyan látványosan tévedett, uram bocsá' rosszindulatúan szaladgált, intette a focistákat, hogy az felháborító. Ha ez a magyar játékvezetés színvonala, ha ez a mérvadó, nincs mit csodálkozni azon, hogy az utóbbi évek nemzetközi versenyein nincsenek magyar bírók. A meccs után az a Batik Bence is szidta, akit ki kellett volna állítani a mi Misinknek.
 
Ennyit a körülményekről. Az eső ellenére is több, mint négyezren szurkoltak a lelátókon, meg ott volt az a hét felcsúti állampolgár is, akik a falusi csok-nak köszönhetően megengedhették maguknak a belépőt. Az első percben Bárány lépett ki a védők szorításából, de öt méterre a kaputól, a kivetődő hálóőrbe bombázott. Ezzel el is lőtte a puskaporát egy időre a hazai együttes. Később a vendégek veszélyeztettek, de vagy Megyeri védett, vagy - Batik bombájánál - a kapufa. Főleg a pálya középső harmadában zajlott a játék,  jellemző az adok-kapok volt, helyenként alattomosan, és ebben a PAFC járt az élen.
 
Szünet után sokat nem változott a találkozó képe. Pedig mindkét együttesnek kellettek a pontok. Leginkább három. Aztán a 75. percben - ekkor már a Loki cseréi is pályán voltak - Dzsudzsák végzett el jobbról szögletet. A beívelt játékszert fejjel próbálgatták semlegesíteni a küzdők. Stukkoltak, mint a strandon a srácok. Colley kobakjáról a kaputól tizenkét méterre lévő Szécsihez szállt a játékszer. A 170. NBI-es meccsén pályán lévő csatár még meg is nézhette hová bólintson. Felrobbant a Nagyerdei, amikor a Szecska becenevű focista megszerezte a vezetést, és saját maga 28. találatát eddigi pályafutása során. A hátralévő időben ívelgetett a Puskás, de a Debrecen tartotta az előnyét.
 
Ezzel a sikerrel a Loki feljött az ötödik helyre a tabellán, és megkezdte a felzárkózást. Szerdán este héttől következik - ismét itthon -  a Frencváros a Magyar Kupa sorozatában, majd  másodikán, szombaton, ebédidőben, fél egykor érkezik a Mezőkövesd. 
Ki lehet hímezni a hálójukat, de előtte mondjunk egy imát a Játékvezetői Bizottsághoz, mint ahogy a 10. századbéli mondás tartja: Káprály Mihály Libera nos, Domine! Azaz: Káprály Mihály nyilaitól ments meg Uram minket!
 
OTP Bank Liga 22. forduló:
DVSC - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
gólszerző: Szécsi, 75.perc
 
Weisz György

Sportszerviz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek