Sport
2024-02-07

Ez az eredménye, ha a hölgyek nem védekeznek

66 gól született a DVSC SCHAEFFLER - Alba Fehérvár női kézilabda mérkőzésen szerdán este. Az eredményből világosan látszik, a kétszer harminc perc nem a kemény védekezés iskola példája volt egyik fél részéről sem. A vendégek úgy érkeztek, hogy szeretnék megnehezíteni a BL-es ellenfél dolgát, igaz meglepetésről nem is álmodoztak. Horváth Roland, az edzőjük tárgyilagosan és sportszerűen elismerte a Loki nagyobb tudását.

A hajdúságiak nem sokat pihentek szombat este óta. A barvúros, idegenbeli kupa sikert követően hosszú lett az út hazáig. Ehhez képest a lányok mégis  frissnek tűntek. És ez igen dicséretes. Kapkodás jellemezte az első perceket mind a két oldalon. A hetedik minutumban, 5-4-es hazai vezetésnél időt kért a vendég mester. Egyenlítettek is, amihez kellett, hogy a mieink eladják a labdát. Sok volt ekkor a pontatlanság. Aztán következett két Bartulovic bravúr a kapuban, két gyors indítás, és rögtön 10-7 lett a hazaiaknak. És innen már nem volt kegyelem. Még az is belefért, hogy kétszer megint elpasszoltunk, Töpfner két hetest is kihagyott, de a félidőben néggyel vezetett a Loki.
 
A szünet után olyan adok-kapok kézilabda alakult ki. A Debrecen fokozta a tempót, amivel nem tudott lépést tartani az Alba. Több esetben azt sem sejtette az ellenfél, hol a labda. A 42. percben alakult ki először a tíz közte. És ez nem is csökkent a végéig. Szilágyi Zoltán mindenkinek lehetőséget adott, olykor látvány kézit produkáltak a játékosok, a publikum élvezte leginkább. A vége tizenkét gólos DVSC siker lett.
Értékelésre nem vállalkoznánk, mert igazán edzőmeccs jellege lett az egésznek. Felkészülés a szombati, Győr elleni BL derbire.
Apropó Győr. Mint a Lúdas Matyiban: háromszor mérkőznek a következő hetekben egymással a kisalföldiek, és a hajdúságiak: BL, Magyar Kupa, bajnoki. És ahogy Fazekas Mihály meséjében van: jó lenne ha a Döbrögi-Audisokon háromszor verné le az eddigi sérelmeket a DVSC.
 
Női kézilabda bajnokság 14. forduló:
DVSC SCHAEFFLER - Alba Fehérvár 39-27 (18-14)
 
Weisz György

Fejes Tamás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek