Sport
2023-12-27

Fölényes győzelem a DVTK ellen

A DEAC remek teljesítménnyel kedveskedett a szurkolóinak karácsonykor.

Az ünnepek alatt sem áll meg az élet a jégkorong Erste Liga alapszakaszának küzdelmeiben, így a DEAC is pályára lépett karácsony második napján. A fekete-fehérek a DVTK Jegesmedvék együttesét fogadták a Debreceni Jégcsarnokban. A találkozó előtt Hetényi Zoltán kapust köszöntötte Bács Zoltán egyetemi kancellár és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a Debreceni EAC ügyvezetője abból az alkalomból, hogy nemrég 100-szoros válogatott lett.

Az első másodpercekben máris emberhátrányba kerültünk, Usnyev volt túlságosan kemény, ám hálóőrünk vezérletével kivédekeztük a szituációt. Ezt követően elcseréltük magunkat, újabb borsodi emberfór jöhetett, s a diósgyőriek egy zúgó kapuvassal indították ezt az előnyüket. Válaszul Szmirov lőtt, azonban védte a korongot Voris. Bő 11 perccel a harmad vége előtt a Debrecen került előnybe: Páterka bottal akasztott. Mingazov bombáját hatástalanította a vendégek kapusa ebben az időszakban. Az előny utolsó pillanatában Mark Szmirnov bevágta a kipattanó pakkot, vezettünk! A folytatásban mindkét gárda nagyobb sebességre kapcsolt, akadt dolguk a kapusoknak itt is, ott is. 5:11 volt hátra, amikor Hetényi már tehetetlen volt, Páterka mattolta közelről.

Viszonylag eseménytelenül teltek az első percek a második játékrészben, komolyabb ziccert egyik oldalon sem láthattunk. Az első nagyobb védést Hetényinek kellett bemutatnia, szép mozdulattal tisztázott a hajdúsági cerberus. Nem sokkal később Páterka furfangos fonákját kellett hárítania. Emberelőnyben tüzelt kapura Bucskin, ezt még védte Voris, majd Novotny löketébe belenyúlt Szmirnov, és ezt már nem tudta hárítani a DVTK kapusa! A gól után a vendégek jöhettek kétperces fórban. Keményen nyomott a Diósgyőr, ám kivédekeztük a hátrányt, majd Mihalik András kínálta meg Vorist, de védett a kapus. Pár perccel később Krollis bombázott távolról, egy miskolci játékoson megpattant a korong, így a hálóőr nem védhette, 3–1. Ezt követően Hári álompasszát Molnár közelről bevágta, megvolt a negyedik találatunk, Mihalik András megpattanó pakkja révén pedig az ötödik is!

A harmadik húsz percre kapust cserélt a DVTK Jegesmedvék alakulata, a fiatal Praták Dávid jött be emberhátrányban lévő együttesébe. Az előző harmadból átnyúló egyperces hátrányt kibekkelte a piros-fehér csapat, egyelőre maradt a különbség mértéke. Az első veszélyesebb lövést Mazzag küldte a DVTK kapujára, Praták magabiztosan védett. Az ellentámadásoknál Hetényinek is észnél kellett lennie, ám a DEAC uralta a meccs ezen időszakát. Bő tíz perccel a vége előtt az új kapust is felavattuk, Koblar remek passzát Rétfalvi Kristóf váltotta gólra. A végefelé kaptunk egy kiállítást a játék szándékos késleltetéséért, ám az sem hozott igazi veszélyt a kapunk előtt.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–DVTK Jegesmedvék 6–1 (1–1, 4–0, 1–0)
Gól: Szmirnov 2, Korllis, Molnár, Mihalik A., Rétfalvi, illetve Páterka

Fotók: Derencsényi István

Édes adomány a GYTK-tól

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek